Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

7x spelenderwijs Engelse spelling oefenen

Op een leuke manier de Engelse spelling oefenen in de klas? We hebben zeven spelling lesideeën op een rij gezet waarmee Engelse spelling oefenen voor groep 6, 7 en 8 leuk wordt.

1. Goed of fout?

Schrijf woorden die kinderen moeten leren op vellen papier. Maak er proppen van en doe ze in een bak. Laat de kinderen één voor één de vellen openvouwen. Is het woord goed gespeld? Dan mag het vel open blijven. Is het fout gespeld? Dan mogen ze er weer een prop van maken. Schrijf de goede en foute woorden op het bord.

2. Goed gespeld?

Schrijf een Engels woord op vier verschillende manieren op het bord, waarvan slechts één woord correct gespeld is. Kunnen de kinderen raden welk woord goed gespeld is?
Dit Engelse spelling spelletje ‘Chooser?’ kunnen kinderen ook spelen in Words&Birds!

3. Galgje

Neem een Engels woord in gedachten en schrijf het aantal letters van het woord in streepjes op het bord. Laat de kinderen nu letters raden. Degene die als eerste raad welk woord er
staat verdient een punt.

4. Drie-op-een-rij

Laat de kinderen in tweetallen drie-op-een-rij (ook wel boter-kaas-en-eieren) spelen met woorden die ze moeten leren. In plaats van het rondje of kruisje kiezen ze één Engels woord en schrijven die om de beurt in een vakje. Wie het eerst drie dezelfde woorden op een rij heeft, heeft gewonnen.

5. Zoek het woord

Kies vijf (langere) Engelse woorden en verdeel ze in lettergrepen. Schrijf iedere lettergreep op een post-it en hang ze op het bord of in de klas. Laat de kinderen de goede lettergrepen bij elkaar zoeken.

6. Bingo

Dit spelletje vereist iets meer voorbereiding, maar zal zeker een hit zijn in de groep.
Maak van tevoren verschillende bingokaartjes met daarop alle woorden die ze die week of maand moeten leren. Maak ook van elk woord een apart kaartje en stop ze allemaal in een bak.
Deel de bingokaarten in de klas uit en grabbel vervolgens steeds een woord uit de bak met kaartjes. Wie als eerst de bingokaart vol heeft wint.

7.  Hints of Pictionary

Maak een stapeltje met kaartjes met daarop de woorden die de kinderen moeten leren. Laat de kinderen voor de klas één voor één een woord uitbeelden of op het bord tekenen.