Login Demo Bestellen NL | EN
Bel ons op: 020 89 69 444 Online adaptief rekenen & taal oefenen op school en thuis

100% adaptief oefenen

De adaptieve technologie van Oefenweb is ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hiervoor heeft een team van wetenschappers het uit de schaakwereld afkomstige ELO-ratingsysteem omgebouwd.

Na elke gemaakte opgave wordt opnieuw het niveau van ieder afzonderlijk kind automatisch vastgesteld. Deze nieuwe technologie, waarbij oefenen en volgen wordt gecombineerd, gebruiken we voor onze oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

Meten om 100% adaptief te oefenen

Zodra een leerling een opgave maakt, meet het systeem opnieuw de vaardigheid van de leerling. De volgende opgave wordt hierop gekozen. Dit heeft als resultaat dat elk kind automatisch opgaven op het juiste niveau krijgt. In onze video zie je hoe dit werkt.

Directe reactie op verandering

Het voordeel van deze techniek is dat het systeem continu meet en, in tegenstelling tot veel andere adaptieve programma’s, direct reageert op verandering. Realtime wordt het niveau van kinderen en opgaven aangepast. En het is daarbij ook mogelijk dat het niveau van een kind varieert tussen de verschillende spellen.

inzicht in leerresultaten

Inzicht zonder toetsen

Zo zijn onze programma’s perfect afgestemd op de kwaliteiten van elk kind en creëren we de ideale omstandigheden om te leren. Bovendien hebben leerkrachten continu inzicht in hun voortgang, zonder tussentijds te hoeven toetsen. Als oefenvolgsystemen bieden Rekentuin, Taalzee en Words&Birds leerkrachten extra informatie over hun leerlingen, naast de methodetoetsen en de LVS toetsen.

Ervaar onze unieke technologie zelf

Ervaar zelf de adaptieve technologie van onze oefenprogramma’s. Start nu geheel gratis en vrijblijvend een proefmaand en ontdek de voordelen voor jou en je leerlingen. Direct volledige toegang tot alle functionaliteiten en programma’s.

Start een gratis proefmaand
proefmaand oefenweb