Login Demo
Bel ons op: 020 89 69 444 Online adaptief rekenen & taal oefenen op school en thuis

Technologie

Onze technologie maakt leren efficiënter, leuker én uitdagender!

Onderzoek wijst uit dat onderwijs op maat kinderen sneller vooruit helpt. Het vormt de basis voor extra leerwinst, motivatie en succes. Maar hoe zorg je er als docent in een klas met 30 leerlingen voor dat ieder kind echt op z’n eigen niveau oefent?

Oefenweb gebruikt meettechnologie die het niveau van ieder afzonderlijk kind automatisch vaststelt. Hiervoor heeft de Universiteit van Amsterdam het uit de schaakwereld afkomstig ELO-ratingsysteem omgebouwd. Dit nieuwe systeem gebruiken we voor onze oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

 

Meten om 100% adaptief te oefenen

Zodra een leerling een opgave maakt, meet het systeem opnieuw de vaardigheid van de leerling. De volgende opgave wordt hierop gekozen. Dit heeft als resultaat dat elk kind automatisch opgaven op het juiste niveau krijgt. In onze video zie je hoe dit werkt. Zo zijn onze programma’s perfect afgestemd op de kwaliteiten van elk kind en creëren we de ideale omstandigheden om te leren.

Directe reactie op verandering

Het voordeel van deze techniek is dat het systeem continu meet en, in tegenstelling tot veel andere adaptieve programma’s, direct reageert op verandering. Realtime wordt het niveau van kinderen en opgaven aangepast. En het is daarbij ook mogelijk dat het niveau van een kind varieert tussen de verschillende domeinen.

Inzicht zonder toetsen

Zo zijn onze programma’s perfect afgestemd op de kwaliteiten van elk kind en creëren we de ideale omstandigheden om te leren. Bovendien hebben leerkrachten continu inzicht in hun voortgang. Zonder tussentijds te hoeven toetsen. Als oefenvolgsystemen bieden Rekentuin, Taalzee en Words&Birds leerkrachten extra informatie over hun leerlingen, naast de methodetoetsen en de LVS toetsen.