Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Afstudeerstage: ontwikkel een spelersomgeving

Update 29 maart 2017:
Deze vacature is inmiddels vervuld.

Afstudeeropdracht: ontwikkel een spelersomgeving

afstudeerstage bij OefenwebOefenweb.nl, ontwikkelaar van innovatieve adaptieve onderwijsapplicaties, biedt een hbo-ICT afstudeerstage aan!

Over ons

Wij van Oefenweb zijn een spin-off van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en ontwikkelen adaptieve online leeromgevingen voor het onderwijs. Bekende voorbeelden zijn Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Wij maken gebruik van een uniek adaptief meetsysteem dat is ontwikkeld aan de UvA. Elke leerling, beginner of gevorderd, oefent hierdoor altijd op zijn of haar eigen niveau. Tegelijkertijd bieden we leerkrachten een innovatief leerlingvolgsysteem. De voortgang van leerlingen is realtime en tot in detail te volgen. De leeromgevingen zijn webbased, dus altijd en overal te gebruiken. Zo’n 1700 basisscholen en 300.000 kinderen werken met onze producten.

Lijkt het jou leuk om te werken binnen een enthousiast en multidisciplinair team? Wij bieden afstudeerplaatsen voor ICT-studenten die interesse hebben in het werken in een relatief kleine organisatie aan een educatief product. Het team zorgt voor gemakkelijke samenwerking waarin jouw inzichten serieus genomen worden. Het team, niet alleen je stagebegeleider, zal je ondersteunen bij jouw afstudeeropdracht.

Onderwerp van de afstudeeropdracht

Oefenweb is bekend om haar producten Rekentuin, Taalzee en Words&Birds, maar Oefenweb heeft ook andere producten ontwikkeld voor opdrachtgevers waaruit o.a. Typetuin en Rekenjebeter zijn ontstaan.
De interfaces waarmee we bekend zijn richten zich op een bepaalde doelgroep (kinderen), waardoor het moeilijk is om een potentieel aan nieuwe opdrachtgevers te laten zien. We kunnen dan niet steevast aankomen met de plantjes van Rekentuin of de visjes van Taalzee. De kindgerichte interface is niet voor iedereen. Daarnaast zijn onze producten ook met elkaar verbonden, waardoor het maken van aanpassingen binnen een product soms veel werk kost.

De vraag die wij hebben is: Op welke manier kunnen wij een nieuw product aanbieden aan nieuwe klanten/ opdrachtgevers?

Voor de stageopdracht mag je gericht kiezen voor een bepaalde doelgroep/ klant. Mogelijke voorbeelden zijn:
• Opdrachtgever een geograaf – We willen een product waarin leerlingen de topografie van de wereld kunnen oefenen.
• Opdrachtgever van een museum – We willen een product waarin bezoekers per zaal vragen kunnen beantwoorden over onze collectie.
• Opdrachtgever een lespakket ontwikkelaar – We willen een product waarin mensen kunnen oefenen met verkeersborden en verkeerssituaties.
• Opdrachtgever van een Hogeschool – We willen dat studenten kunnen oefenen met examenvragen.

Het nieuwe product dient een inlogpagina te hebben, een speloverzicht, spellen (zonder content) en spelersinformatie met beloningssysteem. Je kunt een demoaccount aanvragen van Rekentuin om te zien hoe we deze functie op dit moment hebben verwerkt. De opdracht mag vrij worden geïnterpreteerd en er kan dus ook door jou een ander toepassingsgebied worden voorgesteld.

Werkzaamheden en op te leveren producten

Tijdens je afstudeerstage is het hoofddoel werken aan je afstudeeronderzoek. In de eerste week van je stage kom je in overeenstemming met ons tot een definitief plan voor je onderzoek en aan het eind van je stage lever je een minimum viable product af. Daarnaast willen we je graag kennis laten maken met onze manier van werken, we zullen je dan ook weleens vragen een ticket op te lossen. Ons team werkt volgens de Scrum methodiek en we gebruiken voor onze softwareontwikkeling Jira en Bitbucket/GitHub. We verwachten dat je aanschuift bij de dagelijkse standup en meedoet aan (technische) brainstorms over de ontwikkeling van onze producten.
Uiteindelijk is het doel van je stage dat je kunt verantwoorden waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt en software gebruikt en dat je een product hebt gemaakt die door Oefenweb ingezet kan worden.

Gewenste kennis/ vaardigheden

Als stagiaire bij Oefenweb is het handig om kennis te hebben van:

– Apache
– Inbrengen van filters in database
– MySQL
– Refactoring
– XML/ JSON
– Programmeren
– PHP, Javascript, HTML en CSS
– CakePHP/ MVC
– Load & Performance test
– Webapplicaties
– Testen
– Design Patterns
– Gebruikers interface

Professionele eigenschappen:

– Pro-actief – je levert input tijdens meetings en je vraagt op tijd om hulp
– Analytisch – je legt verbanden door achtergrondinformatie op te zoeken of praktijkvoorbeelden naast elkaar te leggen
– Klantgericht – je hebt oog voor de relatie tussen de klant en de organisatie
– Kwaliteitsgericht – je werkt zorgvuldig en neemt afgewogen beslissingen

Duur van de opdracht (Start 6 februari)

17 a 18 weken

Vergoeding

In overleg afhankelijk van je ervaring

Sollicitatieprocedure

Stuur een e-mail naar Nora Fehres (nfehres@oefenweb.nl) met je CV en een heldere motivatiebrief over waarom ons bedrijf en deze afstudeerstage jou aanspreken. Indien je een idee hebt voor een andere stageopdracht dan staan we hiervoor open en horen we hier graag meer over.