Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Automatisch oefenen op leerdoel

oefenen op leerdoel met Oefenweb

Elke leerling volgt binnen Oefenweb een eigen oefenroute en heeft altijd een positieve leerervaring. Volgend schooljaar zal deze oefenroute nog meer afgestemd zijn op de leerling. Elke leerling krijgt dan namelijk automatisch extra oefensessies aangeboden voor het leerdoel waar de leerling op dat moment het beste mee kan oefenen.

Nog gerichter oefenen door leerdoelsessies

De spellen van Rekentuin en Taalzee zijn gekoppeld aan leerdoelen. Zo is via het lerarendashboard direct te zien welke leerdoelen je leerlingen reeds beheersen of waar ze nog moeite mee hebben.

In de loop van volgend schooljaar krijgt elke leerling dankzij slimme technologie extra leersessies voor een specifiek leerdoel. Hierbij maakt de leerling gericht een set van opgaven van het leerdoel dat op dat moment het beste is om te oefenen voor dat kind.

Als het kind op een spel klikt, waar een leerdoelsessie voor klaarstaat, start deze extra sessie vanzelf. Het zijn vaak zo’n 10 opgaven die horen bij het specifieke leerdoel. Na deze leerdoelopgaven kan het kind het spel weer op de gewone manier spelen. Dan worden ook weer meerdere leerdoelen door elkaar aangeboden. Hierdoor weten we meteen of het leerdoel ook beklijft als het afgewisseld wordt met andere leerdoelen.

Waarom dit Oefenweb nog efficiënter maakt

Dankzij de adaptieve technologie van Oefenweb krijgt elke leerling automatisch de juiste oefenstof binnen elk spel. Uit onderzoek weten we dat kinderen het meeste leren wanneer ze veel oefenen, opgaven aangeboden krijgen in hun zone van naaste ontwikkeling en direct feedback krijgen. We noemen dit ‘deliberate practice’ en Oefenweb voldoet aan al deze voorwaarden.

Zo creëert Oefenweb een gezonde basis om rekenen of taal te leren. Door naast het adaptief oefenen meer te sturen op extra herhaling van relevante leerdoelen, wordt dit leerproces nog efficiënter. Zonder dat je hier als leerkracht iets voor hoeft in te stellen, oefenen je leerlingen dus nog gerichter en altijd op hun eigen niveau!

Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte wanneer deze nieuwe functionaliteit beschikbaar is.