Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Codeweek: leren programmeren voor kinderen

codeweek

Leren programmeren

Van 10 tot en met 17 oktober is het Codeweek. De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren. Want programmeurs zijn de makers van apps en tools die ons leven tegenwoordig een stuk makkelijker maken. Oefenweb omarmt het initiatief van de codeweek omdat ook wij weten hoe belangrijk programmeren is. Zo hadden Rekentuin en Taalzee niet bestaan zonder de programmeurs uit ons ontwikkelteam.

Waarom leren programmeren?
Door te programmeren, leren kinderen kritisch en logisch nadenken. Ze leren zelf dingen te creëren en creatieve oplossingen te bedenken voor problemen. Die manier van denken kan ze verder helpen in veel beroepen.

Maak kennis met programmeren
Om kinderen kennis te laten maken met programmeren, worden er tijdens Codeweek door het hele land activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten moeten kinderen stimuleren om zelf aan de slag te gaan met programmeren. Zo organiseert Codeweek o.a. CodeUur en de Hackathon. Meer informatie over deze en andere activiteiten leest u op Codeweek.nl.

Uw klas ook kennis laten maken met programmeren? Vanaf 10 oktober zijn er 22 lessen programmeren gratis te downloaden via www.codekinderen.nl. Al deze lessen duren 1,5 uur en worden ondersteund met videomateriaal.

Hoe goed is uw programmeer-kennis?
We zijn nieuwsgierig hoe goed u de programmeertaal beheerst. Kunt u vertellen wat dit stukje code betekent? Mail uw antwoord naar info@oefenweb.nl.

var convert = function(currency1, currency2, amount) {
    if ((currency1 == "USD" ) && (currency2 == "EUR")) {
        return (amount * 0.783441187);
    } else {
        return (amount * 1.27642);
    }
}