Over Ons

Ontstaan uit onderzoek en gemaakt voor het onderwijs

Slimmer en leuker leren met Oefenweb

Oefenweb is ontstaan in 2009 aan de Universiteit van Amsterdam vanuit de overtuiging dat leren slimmer en leuker kan. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar hoe kinderen leren, ontwikkelen we het ideale oefenprogramma.

Wat is ideaal? Een programma dat eerlijke kansen biedt voor elk kind. Dat ervan uitgaat dat elk kind anders is en dat elk kind laat groeien. Dit vervolgens ook registreert en zich hierop aanpast. Zodat succeservaring aan de basis staat van het oefenproces. Terwijl leerkrachten en ouders de kinderen volgen en direct zien waar ze staan en hoe ze vooruitgaan.

Dit is wat we bieden met onze adaptieve oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

Ontdek Oefenweb

Ons verhaal start in 2007 met Rekentuin, dat werd ontwikkeld vanuit een promotieonderzoek naar hoe kinderen leren. Rekentuin is het eerste online oefenprogramma dat zich automatisch aanpast aan het niveau van het kind. Zo wordt elk kind werkelijk op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd.

Rekentuin slaat aan bij de scholen die het gebruiken. In 2009 wordt Oefenweb opgericht door de Universiteit van Amsterdam met als doel Rekentuin verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Sindsdien zetten we ons in om elk kind een eerlijke kans te bieden en op zijn eigen niveau vooruit te helpen.

Inmiddels werken meer dan 2000 scholen met onze adaptieve oefenprogramma’s. Samen met onze partners, de Universiteit van Amsterdam en Cito, optimaliseren we voortdurend de adaptieve werking. Dompel je onder in onze ideeën, de technologie en mogelijkheden met onze whitepaper.

Download de whitepaper

Start nu gratis een proefmaand

Wil je Oefenweb eens uitproberen? Start met je klas een gratis proefmaand en ervaar zelf de voordelen van onze oefenprogramma’s.

Start een proefmaand