Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Laat je kind efficiënt leren met deze 5 tips voor thuis

Als ouder is het niet altijd makkelijk om je kinderen thuis te laten oefenen. Maar als je gebruik maakt van onze online oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en/of Words&Birds, dan heb je daar al wat op gevonden. We geven je graag 5 tips waarmee je efficiënt leren en thuis oefenen nóg makkelijker maakt.

Zo oefen je thuis met je kind:

  • 10 opgaven per spel  – een spel bestaat uit een reeks van 10 opgaven. Het duurt nog geen twee minuten om 10 opgaven te maken. Zo oefent je kind in 10 minuten al 50 opgaven in 5 spellen.

  • Tweemaal per week – plan twee momenten in de week waarbij je kind 50 opgaven maakt.

  • Spreiding binnen de spellen – laat je kind verschillende spellen spelen. In de groeikaart ziet je kind hoeveel dagen geleden het spel gespeeld is. Probeer dit niet langer te laten zijn dan 20 dagen voor de spellen die jij belangrijk vindt.

  • 100 opgaven per week – gebruikt je kind meer dan één oefenprogramma? Een totaal van zo’n 100 opgaven per week is een mooi streven. Meer mag natuurlijk altijd! Want hoe meer je kind oefent, hoe groter de kans op leerwinst. Aan de andere kant doet je kind vast ook al heel veel op school en is lekker (buiten) spelen ook leerzaam en belangrijk. Vandaar dat je dit als een richtlijn kan zien voor kinderen van acht jaar of ouder.

  • Bekijk hoe je kind het doet – log in met je eigen inloggegevens en bekijk de resultaten van je kind. Wist je bijvoorbeeld al dat de score per spel je vertelt of je kind een niveau van gemiddeld eind groep 3, 5 of 8 beheerst? Of dat je kan zien of je kind vooruit is gegaan sinds het oefent met Oefenweb? Erg interessant om eens te bekijken dus!

efficient leren

Nog meer tips voor efficiënt leren?

Zet je het op een andere manier in? We zijn benieuwd en horen het graag van je. Waar je ook voor kiest, je kind oefent altijd op zijn/haar eigen niveau. Uit onderzoek weten we dat oefenen zinvol is. Helemaal als de oefeningen zijn afgestemd op het niveau van je kind. Zo heeft je kind de beste kans haar of zijn talenten voor de kernvakken optimaal te ontwikkelen. Geef je kind dus vooral een groot compliment van ons en ga zo door!