Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Engelse spelletjes in de klas

engelse spelletjes in de klasSpelenderwijs Engels oefenen met Engelse spelletjes

Steeds meer scholen pleiten voor vroeg Engels in het basisonderwijs. Zo gaan tegenwoordig zelfs kleuters in groep 1 en 2 al aan de slag met Engelse woordjes. Naast Engels oefenen met Words&Birds (voor kinderen vanaf ca. 8 jaar), kun je ook Engelse spelletjes in de klas spelen met je leerlingen. We zetten de 5 leukste voor je op een rij.

1. Hangman (galgje)
Neem een Engels woord in gedachten en laat de kinderen de juiste letters raden. Het leukst is natuurlijk om een woord te gebruiken dat ze net geleerd hebben.

2. Who’s who? (wie is het)
Laat alle leerlingen gaan staan. Neem één leerling in gedachten. Laat alle leerlingen Engelse vragen stellen om de identiteit te achterhalen. Vragen ze bijvoorbeeld ‘Is it a girl?’ en het antwoord is ja (yes), dan gaan alle jongens zitten enz.

3. Commands (commando’s)
Geef commando’s die de kinderen uit moeten voeren, bijvoorbeeld ‘touch your nose’ en ‘look to the left’. Ook leuk voor tijdens de gymles!

4. I Spy (ik zie ik zie..)
Zeg ‘I spy with my little eye something beginning with.. B’. Laat de kinderen proberen te raden wat het is. Je kan dit ook doen met bijvoorbeeld kleuren of vormen.

5. Pim Pam Pet
Speel Pim Pam Pet met de klas! Schrijf een categorie op het bord en draai het radje rond. Laat kinderen zoveel mogelijk dingen in het Engels opnoemen die beginnen met de letter.