Ervaringen

Wat zeggen leerkrachten over onze oefenprogramma's?

Leerkrachten aan het woord over Oefenweb

Inmiddels oefenen ruim 300.000 spelers en 2.000 scholen met onze oefenprogramma’s. Leerkrachten gebruiken Oefenweb naast hun methode. Om elk kind automatisch te laten oefenen op zijn of haar eigen niveau. Omdat elk kind anders is, maar ook om leerlingen succes en plezier te bieden in het oefenen, op school en thuis. In ons dashboard zien leerkrachten de vorderingen van hun leerlingen en hoe ze het doen vergeleken met leeftijdsgenoten. 

In onderstaande video’s vertellen leerkrachten hoe ze de producten inzetten, wat hun ervaringen zijn en welke tips ze hebben.

We houden iedere week bij waar de kinderen op vooruit zijn gegaan of eventueel wat op achteruit zijn gegaan en dat zie je in één oogopslag en dat is echt de kern. Daar kun je je les op inrichten.

Egon Stroop

Leerkracht groep 7 - De Zonnewijzer

De kinderen zijn heel erg gemotiveerd om in de klas te spelen vanwege het spelelement dat erin zit.

Daisy Ringma

Leerkracht groep 3 - De Droomspiegel

Het is specifiek gericht op het kind waardoor kinderen die niet zo goed kunnen rekenen langzamer werken en veel herhaling krijgen.

Annelies de Koning

Leerkracht groep 1/2 - De Zonnewijzer

Een groot pluspunt is dat ze het op school kunnen doen maar ook thuis, of in de auto, waar ze dan ook zijn kunnen ze even oefenen en dat is heel erg fijn.

Joyce van Dijk

Leerkracht groep 5/6 - De Zonnewijzer

Bijna ieder moment dat dit systeem wordt gebruikt kun je zien als een meting, eigenlijk zelfs als een toets. Daardoor krijg je veel meer inzicht.

Robin Smorenberg

Leerkracht groep 8 - De Windhoek

Tips voor het werken met Rekentuin en Taalzee is om concrete doelen te stellen zoals de kinderen 60 opgaven per week laten maken per programma.

Susanne Winter

Leerkracht groep 7 - De Windhoek

Kinderen werken erg gericht met Taalzee. Ze zijn zich bewust van hun doelen en waar ze nog beter in kunnen worden en dat willen ze dan ook graag.

Kelly Rey

Leerkracht groep 8 - De Windhoek