Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Evidence-based oefenen met Rekentuin en Taalzee

Evidence-based oefenen

Op welke manier oefenen kinderen optimaal met rekenen en taal? Hoe zorgen we ervoor dat oefenen met Rekentuin en Taalzee evidence-based is?

We streven er voortdurend naar om een zo leuk en effectief mogelijke oefenomgeving aan te bieden waar kinderen zoveel mogelijk profijt van hebben. In deze blog leggen we uit op welke wetenschappelijke manier wij onze programma’s optimaliseren.

Evidence-based oefenen in Rekentuin en TaalzeeHet begint met een idee waarvan we verwachten dat gebruikers van Rekentuin / Taalzee er veel profijt van hebben. We werken dit idee grondig uit en gaan vervolgens na of het ook echt werkt. Dit laatste gebeurt in de testfase. Tijdens deze testfase selecteren we willekeurig een groep spelers die het nieuwe idee als eerste uitprobeert.

Op deze manier gaan we na na of deze spelers inderdaad effectiever en met meer plezier oefenen. Als blijkt dat dat zo is, dan maken we de nieuwe functionaliteit natuurlijk zo snel mogelijk beschikbaar voor alle spelers. Als we (nog) niet tevreden zijn, dan passen we het idee aan of stoppen we ermee en beginnen we van voren af aan weer met iets nieuws.

Als gebruiker kunt u hier iets van merken. Zo kan het voorkomen dat een paar kinderen uit uw klas/familie opeens een nieuw onderdeel krijgen, of dat een spel bijvoorbeeld een beetje verandert. Soms kondigen we dit aan, maar niet altijd. Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze gebruikers hier zo min mogelijk last van hebben, maar in de meeste gevallen is zo’n kleine verandering zelfs leuk! We selecteren immers met zorg de beste ideeën: de ideeën waarvan we verwachten dat ze oefenen met Rekentuin/Taalzee nóg leuker en nóg effectiever maken.

Wanneer we nieuwe onderdelen, wijzigingen en spellen op deze manier testen gaan we van elk idee op wetenschappelijke wijze na of het daadwerkelijk leidt tot leuker en effectiever oefenen. Zodoende leiden deze tests niet alleen tot meer kennis over het oefenproces van kinderen in het algemeen, maar ook tot een betere en effectievere werking van onze oefenprogramma’s. We houden u dan ook zo veel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen in het evidence-based oefenen met Rekentuin/Taalzee via onze blog en nieuwsbrief. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

ReactiesComments are closed.