Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Fidget spinner of Oefenweb?

Fidget Spinner, wij bieden een alternatief!

Groen, geel, oranje of paars. Met motiefjes, lichtjes of geluidjes. De Fidget Spinner! Leuk? Of om gek van te worden?
U bent hem vast ook al tegen gekomen, want leerkrachten in Nederland zagen de afgelopen weken hun leerlingen in de ban komen van de rondzoemende speeltjes. Overgewaaid vanuit Amerika, en bedoeld om de concentratie van kinderen te verbeteren, nemen steeds meer kinderen hun spinner mee naar school en spinnen er lustig op los in de klas.

Spelenderwijs leren én samenwerken

De trucjes die kinderen er mee doen, nodigen uit tot samenwerking in de groep. Iets wat elke leerkracht natuurlijk toejuicht! Kinderen zeggen dat ze zich beter kunnen concentreren wanneer ze spinnen. Ook dat is fijn! Maar we kunnen ons voorstellen dat uw hoofd begint te tollen als 25 kinderen in uw groep spinnend en zoemend aan het werk zijn. Nu kunt u natuurlijk voor elk kind een hangslotje aanschaffen en aan het begin van de dag elke spinner op slot zetten. Of u biedt ze de spelletjes van Oefenweb, zodat uw hoofd niet langer tolt, kinderen samenwerken én spelenderwijs iets leren.

Groepencompetitie

Verdeel uw groep in tweeën en laat de kinderen een week lang tegen elkaar strijden om de meeste opgaven te maken. Geef ieder team een naam en maak de voortgang inzichtelijk op het bord en sluit de Oefenwebweek af met een echte prijsuitreiking. Succes gegarandeerd!

Oefenweb, waar u geen rad voor de ogen wordt gedraaid! 😉

Wilt u uw leerlingen toch lekker laten spinnen én ze aan het werk zetten? Deze leerkracht bedacht daar iets op!

Oefenweb fidget spinner