Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Geen muntjes meer op spellen met kroontjes

We vinden het belangrijk dat zowel leerkrachten als leerlingen de voortgang in Learn kunnen volgen. Voor leerkrachten is er de backend, waar alle resultaten en de inzet van de leerlingen tot in detail te volgen zijn. Voor de spelers gebruiken we spelscores, gouden sterren en kroontjes om te laten zien hoe goed ze in een bepaald spel zijn.

Wanneer een speler bij de moeilijkste opgaven in een spel is aangekomen, verschijnen er kroontjes op de plaats van de score. Dit kunnen er één, twee of zelfs drie zijn. Een spel met kroontjes is (bijna) uitgespeeld. De speler kan nog wel verder spelen, want er zijn nog genoeg moeilijkere opgaven, maar wij raden aan om te richten op spellen met een lagere score.

Geen muntjes meer bij uitgespeelde spellen

In onze analyses zien we terug dat er nog veel kinderen zijn, die een spel met kroontjes (veel) blijven spelen. De reden hiervoor kan natuurlijk zijn dat een kind een spel zo leuk vindt dat hij het wil blijven spelen, maar in veel gevallen blijkt een ‘kroontjesspel’ voor kinderen een makkelijke manier om snel veel muntjes te verzamelen. Dit spel beheersen ze namelijk al heel goed. We denken dat kinderen hun kostbare oefentijd in Learn beter kunnen besteden aan spellen waar ze minder goed in zijn en waar dus nog verder valt te ontwikkelen. Daarom stellen we vanaf vandaag in, dat kinderen geen muntjes meer kunnen verzamelen op spellen waar ze al één of meerdere kroontjes hebben. Het spel blijft wel speelbaar, maar de speler wordt alleen beloond met speelplezier en niet langer met muntjes.

We verwachten dat deze aanpassing aan het systeem het zogenoemde ‘muntjesjagen’ zal verminderen en meer effectieve speeltijd op zal leveren in Learn.

Spelinstelling

Het kan voorkomen dat een kind al een aantal spellen met kroontjes in Learn heeft en dat het gevoel ontstaat dat er geen mogelijkheden meer zijn om muntjes te verzamelen. Kijk dan even goed naar de spelinstelling van dit kind. Mogelijk staan er (per ongeluk) spellen uit, die het kind wel kan spelen en waar muntjes mee te verzamelen zijn. Een enkel kind heeft daadwerkelijk alle spellen in Learn uitgespeeld en kan geen muntjes meer verzamelen met het goed beantwoorden van vragen. Er worden dan nog wel altijd muntjes verzameld met het afronden van hele speelsessies en het spelen van superspellen.