Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Gericht adaptief oefenen met Oefenweb

Dat je leerlingen automatisch op hun eigen niveau oefenen in onze oefenprogramma’s scheelt jou een hoop tijd. We gaan nu nog een stukje verder om jou werk uit handen te nemen en je leerlingen gericht te laten oefenen met spellen die voor hen relevant zijn. We noemen het gericht adaptief oefenen en leggen je graag uit hoe dit werkt. 

Gericht adaptief oefenen dankzij de adviesspellen

Hoe mooi zou het zijn als je leerlingen spellen oefenen waar voor hen nog veel leerwinst te behalen valt of die ze al een tijd niet gespeeld hebben? Dankzij de nieuwste ontwikkelingen in onze oefenprogramma’s is dit mogelijk. We ‘sturen’ leerlingen in de keuze welke spellen ze spelen, door elke dag hun adviesspellen klaar te zetten. Dit doen we door gebruik te maken van een nieuw bonussysteem.

Gieters, parels en eieren als motivatiebron

De gieters in Rekentuin zijn je waarschijnlijk wel bekend. Ze verschenen bij spellen die je leerlingen al een tijd niet gespeeld hadden. Vanaf nu hebben de gieters een nieuwe motiverende functie. Er verschijnen maximaal drie gieters bij de spellen die leerlingen nog weinig gespeeld hebben of waar voor hen leerwinst te behalen valt. Dit zijn de adviesspellen. Op deze spellen heeft de leerling, in vergelijking met zijn of haar eigen score en de rest van Nederland, lagere scores behaalt dan verwacht. 

De gieters verschijnen in drie kleuren: goud, zilver en brons. Door een gieter weg te spelen verdient de leerling respectievelijk 75, 50 en 25 extra muntjes, bovenop de normaal te verdienen muntjes. In Taalzee worden de gieters vervangen door parels en in Words&Birds door eieren. 

Bonus spelomgeving

Zolang er gieters, parels of eieren in de basis spelomgeving zichtbaar zijn, is de bonus spelomgeving gesloten. Dit wordt duidelijk gemaakt door middel van een slotjessymbool en een pop-up zodra de leerling de bonusomgeving probeert te openen. Zo stimuleren we leerlingen om eerst te oefenen met belangrijke spellen uit de basisomgeving, alvorens ze aan de slag kunnen met de extra spellen uit de bonusomgeving. Zodra de gieters, parels of eieren weggespeeld zijn, verschijnen er na twee dagen weer nieuwe adviesspellen in de spelomgeving. Zo weet jij dat je leerlingen voortdurend worden uitgedaagd op hun eigen niveau en dat ze oefenen met spellen die voor hen belangrijk zijn. Dat neemt jou weer tijd en werk uit handen. 

Wat verandert er voor jou en je leerlingen?

Voor je leerlingen:

 • De gieters, parels en eieren vertellen ze welke spellen voor hen belangrijk zijn.
 • Ze verdienen extra munten door de adviesspellen te oefenen.
 • Plantjes zullen niet meer verdorren, vissen worden niet meer ziek, en vogels zullen niet meer gevangen worden door de poes als kinderen de spellen niet oefenen.
 • Als ze alle adviesspellen spelen, hebben ze weer toegang tot de bonusomgeving. 
 • Elke twee dagen ontvangen ze een nieuwe set van adviesspellen.

Dit betekent het voor jou:

 • Je leerlingen oefenen nog gerichter de spellen die voor hen relevant zijn zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen.
 • Ze krijgen automatisch om de twee dagen nieuwe adviesspellen.
 • Ze krijgen automatisch van de belangrijke spellen om de drie speelsessies een leerdoelsessie, waarbij ze automatisch de voor hen belangrijke leerdoelen oefenen.
 • In het dashboard volg je nauwgezet de ontwikkelingen van je leerlingen. Dankzij de adviesspellen en leerdoelen heb je een nog beter beeld van hun vaardigheden.

Reacties

 1. kun je een demo geven op onze school en wat zijn de kosten? Onze school staat in Tilburg
  groet MariliComments are closed.