Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Gezocht: Basisscholen die willen meedoen aan onderzoek naar samen leren in Rekentuin

Zou je jouw school of klas graag willen laten meedoen aan een onderzoek naar ‘samen leren’ binnen Rekentuin? Dat kan vanaf aankomende herfst 2021!

Het afgelopen jaar hebben we gezien dat kinderen het samenwerken missen bij online onderwijs. Maar hoe belangrijk is het dat kinderen (online) samen kunnen leren? Vinden kinderen het eigenlijk leuker om samen te leren? En wat gebeurt er precies als zij samen leren? Maakt het uit wie er samenwerken? Hiernaar doet de Universiteit van Amsterdam, samen met Prowise, onderzoek.

Wat gaan we doen?

We willen duo-accounts gaan maken voor leerlingen en onderzoeken hoe het samen leren hun vooruitgang in het rekenen beïnvloedt. Ook kijken we of zij door het samen leren gemotiveerder raken. De kinderen gaan dus niet alleen hun eigen Rekentuin-account gebruiken, maar ook voor een bepaalde tijd met een medeleerling aan de slag.

We zijn vooral op zoek naar leerlingen van 8 tot 11 jaar. Samen leren is op die leeftijd namelijk goed mogelijk, maar er is nog weinig onderzoek naar gedaan. Voorafgaand aan het onderzoek vragen wij toestemming van een ouder of voogd. Als jouw school of klas mee gaat doen, helpen wij met het opzetten en beheren van de duo-accounts.

Heb je interesse in dit onderzoek of vragen?
Mail dan gerust: m.sachisthal@uva.nl (Maien Sachisthal, onderzoeker aan de UvA).