Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Het onderzoek en de methodiek achter Rekentuin valt in de prijzen!

ABBAS-prijs voor Oefenwebdirecteur Marthe

Het proefschrift van onze directeur Marthe Straatemeier, dat gaat over de ontwikkeling van Rekentuin, is in de prijzen gevallen!

abbas-prijs voor marthe straatemeierZoals jullie misschien wel weten is Rekentuin voortgekomen uit het promotieonderzoek van Marthe. In april 2014 is zij gepromoveerd op het onderzoek omtrent Rekentuin met haar proefschrift: Math Garden: A new educational and scientific instrument. Vrijdag 4 december 2015 heeft Marthe voor haar proefschrift de ABBAS-prijs in ontvangst genomen.

Proefschrift over Rekentuin zeer goed volgens het ABBAS fonds
Het ABBAS fonds heeft tot doel om onderzoek en ontwikkeling van psychologische instrumenten te bevorderen. De ABBAS-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een proefschrift dat hierin uitblinkt. De beoordelingscommissie, bestaande uit experts op het gebied van testontwikkeling, beoordeelt proefschriften op de mate waarin het testontwikkeling bevordert, de excellentie van het werk, de innovativiteit en de maatschappelijke relevantie. De jury oordeelde dat het proefschrift van Marthe op al deze punten zeer goed scoorde.

Dat de ontwikkeling van Rekentuin relevant is voor de onderwijspraktijk is iets wat wij dagelijks ervaren. Dat zien wij aan de grote hoeveelheid sommen die dagelijks worden gemaakt in onze applicaties maar ook aan de positieve reacties van onze gebruikers. Met deze prijs geven experts uit het onderzoeksveld erkenning voor het gedegen adaptieve meetsysteem achter Rekentuin.

Wat maakt de gedegen methodiek van Rekentuin bijzonder?
Ons meetsysteem is voortgekomen uit psychometrisch onderzoek, ofwel onderzoek naar hoe we de vaardigheid van kinderen kunnen meten. Enkel door goed te kunnen meten waar kinderen staan, is het ook mogelijk om kinderen echt op hun eigen niveau te laten oefenen. In Rekentuin is het meetsysteem dan ook de kern van het programma. Dit is precies wat Rekentuin uniek maakt in de onderwijswereld.

Wat het Oefenwebteam betreft toont deze prijs opnieuw aan welke uitzonderlijke bijdrage Marthe heeft geleverd met haar onderzoek en de ontwikkeling van Rekentuin aan de onderwijs- en onderzoekswereld. Langs deze weg willen wij Marthe van harte feliciteren met haar prijs!