Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Koppel Learn aan Basispoort voordat het niet meer mogelijk is per 1-8-2020!

Vanaf 1 augustus 2020 wordt Edex niet meer ondersteund. Het is inmiddels ook bekend dat Basispoort per 1 augustus geen geslacht en geboortedatum meer meestuurt. Dit heeft alles te maken met het regelmatige terugkerend begrip in de AVG: dataminimalisatie.

Dit betekent dat organisaties alleen nog maar gegevens gaan verwerken die voor hen van toepassing zijn. Zonder deze informatie in Basispoort is het voor ons technisch onmogelijk een leerling in Learn te matchen aan de juiste leerling in Basispoort. Dit betekent dat het na 1 augustus niet meer mogelijk is om jouw handmatige instelling of Edex-koppeling om te zetten naar een koppeling met Basispoort

Om in de toekomst geen functionaliteiten kwijt te raken, raden we je daarom sterk aan om voor 1-8-2020 over te stappen naar de koppeling met Basispoort. Daarnaast heeft een Basispoort-koppeling het voordeel dat de gegevens altijd automatisch up-to-date zijn. Het is ook met Basispoort nog altijd mogelijk om zelf te bepalen welke kinderen aan Learn-licenties gekoppeld zijn.

In deze instructie lees je hoe je de Basispoort koppeling in 5 minuten in gang zet. Liever geen Basispoort gebruiken? In deze instructie lees je hoe je van Edex overstapt op de handmatige invoer via een CSV bestand.

Mocht je vragen hebben, dan horen we het uiteraard graag.