Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Koppeling met leerdoelen voor Breuken, Procenten, Verhoudingen

Onlangs hebben we onze leerdoelkoppeling uitgebreid in Rekentuin. Nu zijn de spellen Breuken, Procenten en Verhoudingen ook gekoppeld met leerdoelen.

Inzicht in beheersing van leerdoelen

Onze leerdoelkoppeling geeft jou als leerkracht een goed beeld in hoeverre je leerlingen de leerdoelen al beheersen. Je zou je bijvoorbeeld af kunnen vragen hoeveel leerlingen de tafel van 4 al onder de knie hebben of wie er al kan klokkijken met een digitale klok. Antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in de leerdoelenrapportage in het dashboard. 

Al veel Rekentuinspellen waren zichtbaar in dit overzicht, daar hebben we nu ook de spellen Breuken, Procenten en Verhoudingen aan toegevoegd. 

Meer over de leerdoelenrapportage lees je in onze uitgebreide handleiding.

Scores opnieuw berekend

Breuken, Procenten en Verhoudingen staan sinds vorige zomer in Rekentuin en zijn veel gespeeld. Op basis van de extra data die alle speelsessies ons opleveren, hebben we de scores van deze spellen herberekend. Hierdoor kan de score van het kind licht veranderd zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat sommige kinderen hun kroontje (bij een score van 950 of hoger) weer kwijt zijn. Deze herberekening geeft jou als leerkracht een nog beter beeld van het niveau van het kind.