Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Leerlingen oefenen nu nog gerichter met leerdoelsessies en adviesspellen

Om jou als leerkracht zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, hebben we onze oefenprogramma’s een stuk slimmer gemaakt. Zoals je weet oefenen je leerlingen binnen Learn altijd op hun eigen niveau dankzij het adaptieve systeem. Maar wist je ook dat we ze nu nóg gerichter laten oefenen dankzij de adviesspellen en automatische leerdoelsessies? Hierdoor laten we kinderen extra oefenen met oefenstof die voor hen relevant is en waar ze nog in kunnen groeien. 

Leerdoelsessies

Dankzij onze koppeling met leerdoelen in Rekentuin en Taalzee zie jij in het resultatendashboard eenvoudig welke leerdoelen je leerlingen al beheersen of waar voor hen nog winst te behalen valt. Daarnaast hebben we de leerdoelsessies voor leerlingen ontwikkeld. Op basis van de data van elke leerling wordt nagegaan op welk leerdoel voor hen nog leerwinst te behalen valt. Dit leerdoel krijgen ze automatisch voorgelegd, zo oefenen ze nog gerichter!

Een leerdoelsessie bevat voor de meeste domeinen tien opgaven van één specifiek leerdoel, zoals ‘optellen tot 10’, ‘de tafel van 7’ of ‘woorden die eindigen op ‘s’. De leerdoelsessie start automatisch nadat een leerling drie keer een spel gespeeld heeft, dit hoeft niet achtereenvolgens te zijn. Dus elke vierde sessie van een zelfde spel is een leerdoelsessie, indien er een match is tussen leerling en leerdoel. Na deze leerdoelsessie speelt de leerling weer verder zoals het gewend is.

De leerdoelsessies worden alleen aangeboden in reken- en taaldomeinen die gekoppeld zijn met leerdoelen. Ons systeem bekijkt voor elke leerling welke leerdoelen relevant zijn en kiest er eentje waar veel leerwinst op te behalen valt. Dus te moeilijke leerdoelen of juist veel te makkelijke leerdoelen worden niet aangeboden in een leerdoelsessie. Je leerling krijgt dus enkel leerdoelsessies waarvan we verwachten dat hij of zij de meeste opgaven goed beantwoordt. Zo hebben je leerlingen nog steeds de succeservaring die ze gewend zijn.

Adviesspellen

Naast de leerdoelsessies bieden we leerlingen ook adviesspellen aan. Dit zijn spellen die de leerling al langere tijd niet gespeeld heeft of waar nog veel leerwinst te behalen valt. We ‘sturen’ leerlingen in de keuze welke spellen ze spelen door gebruik te maken van een nieuw bonussysteem.

De adviesspellen zijn herkenbaar aan de gieters in de spelomgeving. Er verschijnen maximaal drie gieters in de kleuren goud, zilver en brons. Door een gieter weg te spelen verdient de leerling respectievelijk 75, 50 en 25 extra muntjes, bovenop de normaal te verdienen muntjes. In Taalzee worden de gieters vervangen door parels en in Words&Birds door eieren. 

Totdat alle adviesspellen gespeeld zijn, blijft de bonusomgeving op slot. Zo stimuleren we kinderen om eerst te oefenen met de voor hen belangrijke spellen in de basisomgeving.