Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Leren programmeren in Rekentuin

leren programmeren in het spel codetaal in rekentuin

Kinderen leren programmeren ingewikkeld? Met Codetaal in Rekentuin is het letterlijk en figuurlijk kinderspel!

Programmeren kun je leren

Hoe komt de kabouter bij de regenboog? Kies uit verschillende antwoordmogelijkheden de juiste instructie waarmee de kabouter zijn doel bereikt. In Codetaal oefenen kinderen vanaf groep 4 spelenderwijs met programmeren. Niet in moeilijke programmeertaal, maar met behulp van pijltjes, eenvoudige instructies en leuke plaatjes.

Digitale Geletterdheid

Leren programmeren draagt bij aan de ‘Digitale Geletterdheid’ van kinderen. Zo moeten ze in de toekomst o.a. computers kunnen gebruiken, problemen oplossen met behulp van technologie en abstract kunnen denken. Door Codetaal te spelen werken kinderen aan concrete vaardigheden uit de leerlijnen ‘Computational Thinking’ en ‘ICT-basisvaardigheden’ van SLO.

Onderzoek

Terwijl kinderen oefenen met programmeren in Codetaal, doen wij onderzoek met de geanonimiseerde data die hieruit voortkomt. Zo hopen we meer inzicht te krijgen in de vaardigheden van kinderen van verschillende leeftijden en hoe programmeren samenhangt met de reken- en taalvaardigheid.

Zet Codetaal in de tuin

Codetaal verschijnt in de basisomgeving zodra Optellen en Aftrekken voldoende beheerst worden. Gebruik je de handmatige spelinstelling? Voeg Codetaal dan nog even toe via de spelinstelling in het lerarendashboard.