Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Meten en meetkunde in Rekentuin

meten en meetkundeBuiten vriest het en de dagen zijn mistig en donker, maar de Rekentuin barst van het leven! Een nieuw plantje steekt zijn kopje boven de bevroren grond uit. Een nieuw spel wordt geboren: Meten. Vanaf volgende week is dit spel voor alle spelers van Rekentuin, die al op het juiste niveau zijn, automatisch beschikbaar in de basistuin.

Het spel Meten laat kinderen oefenen met meten en meetkunde. Zo komen onder meer oppervlakte, omtrek, het metriek stelsel en het werken met schaalverdeling uitgebreid aan bod. Deze vaardigheden worden geoefend met diverse type opgaven: meerkeuze, open opgaven, op volgorde slepen, contextopgaven en meer.

Enkele voorbeeldopgaven:

Een volleybalveld is 16 m lang en 8 m breed. Wat is de oppervlakte van het volleybalveld in vierkante meter?

1500 mg = … g

Zet op volgorde van klein naar groot:
20 g / 700 g / 0,5 kg

Wanneer verschijnt Meten in de tuin?

Vanwege de moeilijkheid komen onderwerpen als oppervlakte, snelheid en inhoud berekenen meestal pas in de hogere groepen van het basisonderwijs aan de orde. Kinderen moeten dan ook goed genoeg zijn in optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen voordat Meten in de basistuin verschijnt. Staat Meten nog niet in de tuin van uw leerlingen, maar wilt u wel dat ze het al kunnen oefenen? Ga dan naar ‘spelinstellingen‘ om het spel in de basistuin te zetten met de ‘aangepaste instelling’. Hier kunt u het spel ook juist uitzetten, als u vindt dat uw kinderen er nog niet aan toe zijn.

Gerichte instructie

Net als het spel Verhaaltjes geeft Meten gerichte instructie na een fout antwoord. In deze instructie wordt stapsgewijs uitgelegd hoe de opgave opgelost had kunnen worden en wordt het juiste antwoord getoond. Op die manier zijn kinderen beter voorbereid wanneer er hierna een opgave van hetzelfde type voorbij komt.

We wensen onze spelers veel plezier met dit nieuwe spel! Laat u ons horen wat u van het nieuwe spel vindt?