Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuw: advies leerdoelen in Learn

In januari 2017 zien de eerste leerdoelen in Learn het licht. Wat toen begon met een handjevol spellen met leerdoelen is nu gegroeid naar bijna 500 leerdoelen, verdeeld over 28 spellen in Rekentuin en Taalzee. En we zijn nog lang niet klaar! Dit jaar hopen we namelijk nog een flink aantal leerdoelen aan spellen in Learn toe te voegen, zoals Woord benoemen, Wat is het? en Codetaal. We houden je hierover op de hoogte.

Advies leerdoelen

Het uitbreiden van de leerdoelen in Learn is zeker niet het enige waar we aan werkten. We hebben namelijk nog iets heel nieuws voor onze spelers gebouwd: advies leerdoelen in Rekentuin en Taalzee. Een combinatie van adviesspellen, die al langere tijd in de persoonlijke spelomgeving van spelers te vinden zijn, en leerdoelen. Adviesspellen zijn spellen, waarvan ons systeem ziet dat het goed is als een speler daar extra aandacht aan geeft. Bijvoorbeeld omdat de spelscore lager is dan verwacht of omdat een, voor de speler, relevant spel al langere tijd niet gespeeld is. Hetzelfde idee hebben we nu toegepast op onze leerdoelen. 

De selectie van leerdoelen

Doordat een speler spellen speelt en opgaven beantwoordt, leert het adaptieve systeem van Learn wat het vaardigheidsniveau van een speler is. Hoe meer een speler speelt, hoe beter het systeem een inschatting kan maken. Ons algoritme leert doorlopend en onophoudelijk. De leerdoelen die aanbevolen worden aan een speler zijn het directe resultaat van wat het systeem geleerd heeft over de speler. Een advies leerdoel komt dan ook altijd uit een spel dat speelbaar en relevant is voor een speler en waarop nog leerwinst te behalen valt. Zo oefenen spelers nog gerichter en effectiever in Learn.

Advies leerdoelen spelen

In de persoonlijke spelomgeving staat een nieuw bordje met de titel ‘leerdoelen’ en daarbij een vlaggetje. Als een speler op dit bordje klikt, verschijnt een pop-up met daarin tot 3 leerdoelen voor de speler om mee te oefenen. Met de eerste speelsessie van een advies leerdoel kan een speler extra muntjes verzamelen. Na het spelen van een leerdoel, verdwijnt het vlaggetje. Het leerdoel blijft die dag nog wel beschikbaar om extra mee te oefenen. Wanneer een speler een volgende dag inlogt, worden nieuwe advies leerdoelen klaargezet.

Tenslotte

Met de komst van advies leerdoelen hebben we de mogelijkheid om heel gericht te oefenen met specifieke leerdoelen een flinke boost gegeven. Het adaptieve systeem leert van de speler wat hij of zij het meest nodig heeft en beveelt dit aan. We deden dit ook al in onze leerdoelsessies, maar met het spelbordje ‘leerdoelen’ in de persoonlijke spelomgeving zijn leerdoelen nog eenvoudiger en directer te vinden voor spelers. Als leerkracht heb je geen invloed op welke leerdoelen geadviseerd worden aan spelers. Wil je, naast de advies leerdoelen, wel zelf invulling geven aan het oefenen met leerdoelen, kun je linkjes naar directe leerdoelsessies vinden in het leerkrachtgedeelte van Learn.

We wensen iedereen veel oefenplezier en horen heel graag wat je vindt van onze nieuwe advies leerdoelen.