Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuw in Taalzee!

Groot en klein… donker en licht… snel en langzaam… Dit zijn eenvoudige voorbeelden van antoniemen, oftewel woorden van tegengestelde betekenis. Dit is het onderwerp van het nieuwste spel voor Taalzee: Antoniemen. De opgaven van dit spel gaan van heel eenvoudig, bijvoorbeeld ‘groot en klein’, tot heel moeilijk, bijvoorbeeld ‘wispelturig en standvastig’. Een leuk spel om de woordenschat te onderhouden en uit te breiden.

Het spel bestaat uit één type opgave met steeds dezelfde vraag: Wat is het tegenovergestelde? Er wordt een woord getoond en de speler kiest uit vijf mogelijkheden het antoniem. Door middel van de bekende groen/rood markering wordt feedback gegeven op het antwoord.

Het spel Antoniemen gaat, voor iedereen met een standaard spelinstelling, automatisch aan wanneer er een score van 300 behaald is op het spel Flits. Antoniemen verschijnt dan tegelijkertijd met het spel Woordenschat. Wanneer een kind of klas een handmatige of beginner spelinstelling heeft, verschijnt het spel niet automatisch in de zee. Uiteraard kan het wel handmatig aangezet worden via de spelinstelling in het leerkrachtgedeelte.