Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuw! Kies zelf met welke leerdoelen je leerlingen extra oefenen

Omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen en leerkrachten mee kunnen beslissen over welke leerdoelen er extra geoefend worden, hebben we iets nieuws ontwikkeld. Een directe link om leerdoelsessies mee te oefenen.

In Rekentuin en Taalzee staan veel spellen, waarvan de opgaven gekoppeld zijn aan leerdoelen. Zo kun je de ontwikkeling van je leerlingen nog gerichter volgen. Elke vierde oefensessie, die je leerlingen in een spel doen, is een leerdoelsessie. Ons systeem selecteert automatisch een leerdoel, waarop een leerling nog (veel) leerwinst kan behalen.

Deze leerdoelen kun je nu ook zelf klaarzetten voor leerlingen. Je vindt voor elk leerdoel een link om het leerdoel te oefenen in de leerdoelen resultatenpagina in het dashboard. Ook zijn de directe links te vinden achter de droom- en nachtmerrieopgaven in de individuele resultaten van je leerlingen. Zij kunnen deze links ook zelf aanklikken in hun eigen groeikaart door op het leerdoel bij de nachtmerrieopgaven te klikken. 

Jij kunt de leerdoellinkjes vinden in het resultatenoverzicht. Volg hiervoor deze stappen: 

  • Ga naar ‘Resultaten‘ en dan ‘Leerdoelen
  • Klik op de link ‘klik hier
  • Klik nu achter een gewenst leerdoel op ‘spelen‘.
  • Je ziet nu in je browser de link naar een leerdoelsessie staan welke je met een leerling kunt delen.

  • Ga naar ‘Resultaten’ en dan ‘Per schoolklas’. 
  • Vervolgens klik je op de naam van een leerling, waarvoor je een doel wilt klaarzetten. 
  • Klik nu op het tabblad van een spel naar keuze.
  • Scroll naar beneden en bekijk de Droom- en nachtmerrieopgaven van de leerling. Achter elke opgave zie je staan bij welk leerdoel deze opgave hoort. 
  • Elk leerdoel bevat een directe link die je met je leerling(en) kunt delen. Om de link te kopiëren, klik je met de rechtermuisknop op het leerdoel en kies je ‘Copy Link Address’ of ‘Linkadres kopiëren’. 

Je kiest uiteraard zelf welke leerdoellinkjes je deelt met welke leerlingen en of je dit ook van extra instructie voorziet door bijvoorbeeld een uitlegfilmpje toe te voegen. Zo deel je een link eenvoudig in een online leerportaal als Prowise GO. Via deze link bekijk je een kort instructiefilmpje over hoe je een link deelt in het Prowise GO-portaal.