Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuw spel in Taalzee: Zoek de oe

Taalzee heeft een nieuw spel voor de allerkleinsten; Zoek de oe.

zoek de oeIn dit nieuwe spel gaan de kinderen op zoek naar losse klanken die verstopt zitten in woorden of verstopt zitten tussen andere klanken. Kinderen verkennen de relatie tussen de klanken die ze horen en de tekens die ze op schrift (of moderner: op de computer) tegenkomen. Zat bij de b-klank het bolletje nou rechts of links? En welk woord eindigt op de r-klank; ezel, tomaat, oor of badpak?

Het spel bevat verschillende soorten opgaven. Door deze afwisseling gaan de kinderen zich niet snel vervelen! Bij de ene opgave moet je bijvoorbeeld alle t’s aanklikken, terwijl je bij een volgende opgave moet bepalen welk woord, verbeeld door een plaatje, met een bepaalde letter begint.

Zoek de oe is uitermate geschikt voor jonge kinderen of kinderen die moeite hebben met het verband tussen wat ze horen en wat ze moeten schrijven, zoals dyslectische kinderen.

Als een speler te goed wordt in dit spel of in andere spellen, is het waarschijnlijk niet meer nodig om Zoek de oe te spelen. Het visje verdwijnt dan uit de zee. Zoek de oe toch graag beschikbaar houden voor alle spelers? Via de tuininstellingen in de backend kunnen beheerders het visje weer laten rondzwemmen.