Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuwe kroontjes, plantjes en sterren!

De spellen in Rekentuin, Taalzee en Words&Birds zijn geschikt voor jong en oud. De opgaven gaan van heel makkelijk tot heel moeilijk en hoe sterk of zwak een kind ook is, er is altijd wel een spel dat het leuk vindt en kan. 

Kinderen ontwikkelen en spelen zich een weg door de opgaven in een spel. Het is mogelijk dat kinderen zelfs de moeilijke opgaven beheersen en een spel dus (bijna) uitspelen. Wanneer dat het geval is, raden we aan om de beschikbare oefentijd te steken in spellen met een lagere score. We laten zien dat een spel (bijna) is uitgespeeld door de score op het spelbordje te vervangen door één, twee of drie kroontjes. 

Voorheen werden de kroontjes zichtbaar bij een score boven de 950, maar we zien dat sommige makkelijkere spellen nog te lang worden doorgespeeld door goede spelers. Zij kunnen hun tijd en energie beter steken in spellen met een lagere score en daarom hebben we voor die spellen de grens voor de kroontjes verlaagd. Kroontjes worden eerder zichtbaar en spellen zijn eerder uitgespeeld. Tijd voor andere spellen dus! 

De score, gele sterren en planten/vissen/vogels laten zien hoe goed een kind het op een spel doet. Hoe beter iemand in een spel is, hoe hoger de score, hoe groter de plant of hoe meer vissen/vogels. Ditzelfde geldt voor de gele sterren. De sterren laten ook zien hoeveel ruimte voor ontwikkeling er nog in een spel is. De kroontjes verschijnen namelijk nadat er tien sterren zijn behaald. Het aantal sterren wordt getoond na elke speelsessie en in de groeikaart.