Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Oefen het lezen met ‘Kijk en Lees’

Nieuw spel beschikbaar in Taalzee

‘Kijk en Lees’ is een spel voor kinderen die (net) kunnen lezen en vraagt de speler uit vier woorden het juiste woord bij het plaatje te kiezen. De moeilijkheid van de opgaven gaat van makkelijk naar moeilijk, door de lengte en de complexiteit van de gebruikte woorden. Het spel biedt een uitdagend en gevarieerd aanbod.

‘Kijk en lees’ is een spel dat van jouw leerling vraagt om nauwkeurig te lezen. Antwoordmogelijkheden lijken veel op elkaar in zowel het gebruik van letters als woordlengte. Spelers krijgen, na het beantwoorden van een opgave, direct feedback doordat het goede antwoord groen kleurt en het foute antwoord rood. Is het antwoord niet goed? Dan kan de speler het woord beluisteren door op de audio-button te klikken. 

Het nieuwe spel vraagt ongeveer dezelfde leesvaardigheid als nodig is voor het spel ‘Wat lees je?’ en wordt automatisch beschikbaar als een speler een score van 300 op ‘Zoek de oe’ heeft. Je kunt er ook voor kiezen om het spel voor ieder kind speelbaar te maken, ongeacht zijn of haar niveau. Dit doe je met de spelinstelling