Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Oefenweb Kidsochtend

Op donderdag 7 juli hebben we onze eerste Oefenweb Kidsochtend gehouden. Groep 6 van OBS IJplein in Amsterdam kwam bij ons op bezoek, samen met meester Frank en juf Jenny. We hebben de kinderen gevraagd om zelf iets over hun bezoek aan Oefenweb te schrijven. Het verslag van de dag is samengesteld uit stukjes tekst van verschillende kinderen.

“Donderdag 7 juli gingen we naar het gebouw van Oefenweb. We gingen kijken hoe ze Rekentuin en Taalzee, Words&Birds progammeren enzovoort. We gingen 8:30 vertrekken (lopend). Toen de pont kwam gingen we op het voordek staan kletsen. Na de pont gingen we een eind lopen naar Rapenburgstraat nummer 109.”
– Meron

“Na ongeveer 30 minuten waren we er. We waren ontvangen door een man, we kwamen precies op tijd. Toen we binnen kwamen kregen we limonade en een appel. Een man ging ons uitleggen wat we gingen doen. Toen mochten we met 3 muntjes beoordelen wat we het beste idee vonden. Er waren 10 blaadjes met ideeën hoe ze taalzee, rekentuin en Words&Birds het beste konden verbeteren en leuker konden maken.”
– Youssra

“We hadden ook plakband en we mochten op een tekst plakken wat je een goed idee vindt. Ik plakte op: Je kunt online met iemand rekenen (multiplayer), je kunt een eigen avatar maken en als je iets gedaan hebt kun je prijzen krijgen (achievements).”
– Mshtaba

“We hebben vragen gesteld over Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.”
– Faical

“Na al die uitleg gingen we echt aan het werk. We mochten inloggen op Rekentuin of Taalzee en je moest laten zien wat je het leukst/stomst vond en je mocht zelf ook vragen stellen. De klas kreeg daarna even 5 minuten pauze. Met een koekje en wat limonade in de hand vroeg juffrouw wat we het leukste vonden. Na die pauze kregen we een rondleiding en mochten we aan iedereen vragen wat hij/zij doet. Zo hebben we bijna iedereen ontmoet.”
– Sara

“En toen dat afgelopen was kregen we les van programmeren.”
– Mohamed

“Meester Frank werd een robot … nee niet een echte! We mochten hem als een robot behandelen we hadden een blad met functies op tafel liggen. We moesten zeggen hoe hij een broodje moest smeren maar dus met functies. Het was heel leuk, maar hij at het broodje niet op. Na al dat werken kregen we ook dingetjes mee zoals sleutelhangers van de vis van Taalzee en een kikker van Rekentuin, een usbstickarmband en posters. Daarna moesten we terug lopen naar huis.””
– Jerry


“Leuk!!!”
– Adel-Karim

“Ik zelf vond het een leuke dag en ik vond niks saai.”
– Meron

“Het was leuk.”
– Mshtaba

“Ik vond het MEGA LEUK! Ik heb meer geleerd over programmeren, Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Het allerleukste vond ik dat er ook werd gevraagd wat wij vonden van Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.”
– Sara

“Ik vond het een super super super leuke dag.”
– Youssra