Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Oefenweb op de Onderwijsdagen 2016

Oefenweb op de Onderwijsdagen 2016

onderwijsdagen 2016

Op woensdag 9 november staan we met een stand op de informatiemarkt van de Onderwijsdagen 2016 van Kennisnet.

Onze collega Abe Hofman en Alexander Savi, twee onderzoekers aan de Universiteit van Amsterdam, geven deze dag een lezing over hun onderzoek met de Oefenwebdata. Ze gaan in op wat we kunnen leren van adaptieve systemen, zoals Rekentuin en Taalzee. Welke onderzoeksvragen kunnen we beantwoorden met de enorme hoeveelheid data van Rekentuin? Welke mogelijkheden bieden adaptieve leersystemen en hoe zullen deze zich gaan ontwikkelen?

Op de website van De Onderwijsdagen kunt u het programma van woensdag bekijken. De lezing van Abe en Alexander vindt plaats in sessieronde 3, locatie Diamon II. Wij raden zeker aan deze lezing te bezoeken als u geïnteresseerd bent in onderzoek naar hoe kinderen leren of in het gebruik van adaptieve leersystemen.

Omschrijving van de sessie:

Wat leren we van adaptieve leersystemen?

Door de groei van het aantal computers en het aantal online leersystemen komt een enorme hoeveelheid data beschikbaar voor onderzoek naar leren. In deze sessie bespreken we hoe onderzoek binnen deze systemen inzicht kan verschaffen over welke opgaven kinderen wel of niet kunnen oplossen, welke strategieën kinderen gebruiken en hoe kinderen zich ontwikkelen. Hiervoor richten we ons op data uit de adaptieve leersystemen van Oefenweb. Rekentuin voor rekenen, Taalzee voor taal en Typetuin voor leren typen. De focus van de sessie ligt op de koppeling van onderzoek en praktijk. Welke vragen kunnen we wel of juist niet beantwoorden? We bespreken de mogelijkheden van adaptieve leersystemen en blikken vooruit.

ReactiesComments are closed.