Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Oefenweb op de NOT: nice to MEET you!

uniek adapatief meetsysteem van OefenwebDuik tijdens de NOT 2017 in onze Oefenwebwereld en ontdek welke mogelijkheden Oefenweb u biedt, wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en maak kennis met ons unieke adaptieve meetsysteem.

MEET Oefenweb

Onze NOT-stand staat in het teken van METEN. Want meten staat aan de basis van een goed adaptief programma. Oefenweb gebruikt een ADAPTIEF MEETSYSTEEM dat is ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam.

Dit meetsysteem meet continu, na elke opgave, de vaardigheden van leerlingen. Hierdoor reageert het direct op verandering en is de oefenstof voortdurend afgestemd op het niveau van de leerling. Precies dit systeem zorgt er dus voor dat elke leerling automatisch op het eigen niveau oefent.

Het systeem biedt leerkrachten gedetailleerd inzicht in de voortgang van hun leerlingen. Dit scheelt leerkrachten tijd, want het afnemen van toetsen, het nakijken van opgaven en het invoeren van resultaten is niet meer nodig.

Bekijk tijdens de NOT de nieuwste ontwikkelingen van Oefenweb:

  • Speel het nieuwe Rekentuinspel ‘Meten‘. Spelers oefenen met dit spel nu ook meten/meetkunde.
  • We presenteren u de eerste leerdoelenkoppeling in Rekentuin. Hiermee kunt u per leerdoel zien wat een leerling al beheerst.
  • We hanteren nieuwe scores waarmee gebruikers duidelijker inzicht krijgen in de prestaties en vooruitgang. Zo is eenvoudig te zien of een leerling op een gemiddeld niveau scoort van eind groep 3, 5 of 8.
  • In Rekentuin is het verhaaltjesspel toegevoegd. Met dit spel oefenen kinderen het oplossen van redactiesommen/contextopgaven.
  • De spellen Dictee in Taalzee en Ducktator in Words&Birds zijn uitgebreid met zinnen. De dicteewoorden worden voorgelezen in een zin en daarna herhaald. Zo leren kinderen niet alleen hoe ze het woord schrijven, maar ook hoe ze het woord gebruiken.
  • Rekentuin en Taalzee hebben nieuwe Groepsprijzen; het Mollenhuis en het Vulkaaneiland. Door met de hele klas te oefenen, worden steeds meer delen van de groepsprijs vrijgespeeld.
  • Rekentuin bevat het eerste spel met gerichte instructie. In het spel Verhaaltjes wordt getoond hoe de som uit de opgave gefilterd kan worden.

Vraag hier uw gratis NOT toegangskaarten aan.