Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Oefenweb wordt Prowise, update nieuwe naam en prijsmodel

Samen met Prowise gaan we voor de best mogelijke gebruikerservaring en hebben we als doel elke leerling en leerkracht te voorzien van onderwijs op maat. Per 1-1-2020 vereenvoudigen we om deze reden ons prijs- en abonnementsmodel en daarom worden er ook wijzigingen doorgevoerd in onze algemene voorwaarden.

Lees hier de algemene voorwaarden die per 1-1-2020 ingaan

Deze blog bestaat uit twee delen: een overzicht van de wijzigingen per 1-1-2020 en in het tweede deel leggen we uit wat deze wijzigingen voor jou als klant betekenen.

1. De aanpassingen op een rij:

Oefenweb wordt Prowise 
De naam Oefenweb verandert per 1 januari 2020 in Prowise. Oefenweb maakt al sinds 2018 volledig onderdeel uit van Prowise. De volledige naamswijziging is daarom een logische stap in het overnameproces. Vanaf 1-1-2020 wordt op alle communicatie (van facturen tot in de online omgeving) het Oefenweb-logo vervangen door het Prowise-logo.

Je bestelt voortaan per leerling één Prowise Learn-licentie. Deze licentie geeft toegang tot Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. De licentie heeft de vaste prijs van €4,- excl. btw per leerling per jaar (4,84 incl btw). Je betaalt geen basiskosten meer bij een bestelling.


€4,- excl. btw per leerling per jaar 
Je betaalt altijd €4,- excl. btw (€4,84 incl. btw) en blijft zelf bepalen hoeveel licenties je afneemt, met een minimale afname van 15 licenties. Er worden geen administratiekosten meer in rekening gebracht. Je betaalt enkel de vaste licentieprijs per leerling. Geen extra kosten voor een bestelling of een leerkracht of medewerker die ermee werkt. 


Jaarabonnement wordt automatisch verlengd
De abonnementsduur is voortaan altijd een jaar en het abonnement wordt per jaar automatisch verlengd. De eerstvolgende keer gebeurt dit met evenveel licenties als het product waar je op dit moment de meeste licenties van hebt. Na deze keer heb je enkel nog Prowise Learn-licenties en wordt elk jaar opnieuw verlengd met hetzelfde aantal Prowise Learn-licenties als je geen wijzigingen doorgeeft.

Twee maanden voor afloop van je abonnement word je per mail geïnformeerd over dat je abonnement gaat aflopen en dat het wordt verlengd zonder tegenbericht. Tot uiterlijk één maand voor afloop kun je het abonnement opzeggen of aantal licenties van je abonnement nog aanpassen.


Kies zelf het aantal Prowise Learn-licenties
Als school ben je nog altijd vrij om te kiezen met hoeveel van je leerlingen je Prowise Learn wilt gebruiken. Een Prowise Learn-abonnement start bij 15 licenties, maar je kunt er dus ook meer afnemen. Indien nodig is het nog altijd mogelijk een licentie halverwege het schooljaar los te koppelen en aan een andere leerling te koppelen.

2. Wat betekenen deze wijzigingen voor jou:

Meer leerwinst
Vanuit Budel en Amsterdam wordt er hecht en intensief samengewerkt om elk kind en iedere leerkracht op maat te bedienen. Deze wijzigingen zijn de laatste stap in het overnameproces. Onder één naam bereiken we meer en werken we aan ons doel: onderwijs op maat voor meer leerwinst, motivatie en succes bij elk kind!


Zo wordt jouw abonnement omgezet
Vanaf 1-1-2020 wordt elk abonnement automatisch verlengd met een jaar, tenzij het abonnement een maand voor afloop wordt opgezegd. Je huidige abonnement wordt bij afloop dus automatisch verlengd met een jaar.

Je krijgt evenveel licenties als voor het product (Rekentuin, Taalzee of Words&Birds) waar je op dit moment de meeste licenties voor afneemt.

Bijvoorbeeld: Je hebt 220 Rekentuin licenties, 200 Taalzee licenties en 50 Words&Birds licenties. Na afloop van het huidige abonnement krijg je automatisch een nieuw jaarabonnement met 220 Prowise Learn-licenties (220*4,- = €880,- excl BTW).

Wil je meer of minder licenties dan de hoeveelheid die je nu afneemt? Dan kun je als beheerder tot dertig dagen voor het aflopen van je huidige abonnement zelf het aantal licenties voor het nieuwe abonnement invoeren via het Prowise Learn-dashboard.


Bij je huidige abonnement een bijbestelling plaatsen?
Zolang je huidige abonnement nog loopt, is het mogelijk een bijbestelling te plaatsen. Dit zijn dan wel Prowise Learn-licenties, waarmee je met 1 licentie toegang hebt tot Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. De prijs is afhankelijk van het moment van bestellen (€4,- excl. btw per leerling per jaar minus het aantal maanden vanaf startdatum abonnement).


Wat te doen als je wilt stoppen met Prowise Learn
Je stuurt een mail naar learn@prowise.com met de mededeling dat je het abonnement opzegt. Wij verwerken dit, geven hiervan een bericht en het abonnement loopt een maand later af.


Of kies je voor Prowise GO?
Voor een bedrag van €6,- excl. btw per leerling per jaar ontvang je Prowise GO. Prowise GO is dé complete online leeromgeving voor de laagste prijs van Nederland. Voor het geringe bedrag van 6 euro per leerling per jaar krijgen scholen toegang tot een unieke en complete leeromgeving, daarnaast verzorgt Prowise voor dit bedrag de volledige installatie, een uitgebreide kickoff-training, onsite service en het volledige ict-beheer van de school.