Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Oefenwebscores zijn vernieuwd!

oefenwebscores verbeterdJe kent ze inmiddels vast al, de scores die kinderen krijgen per spel. Ze zijn te zien op de bordjes van de plantjes, de vissen en vogels in hun spelomgeving en op de resultatenpagina van elk kind in het leerkrachten dashboard .

Scores opnieuw berekend

Tijdens de zomervakantie worden deze scores opnieuw berekend. Daardoor kan het zo zijn dat de score van het kind bij de start van het schooljaar licht veranderd is, ook al is er niet gespeeld. Dit kan tot gevolg hebben dat sommige kinderen hun kroontje (score van 950 en hoger) weer kwijt zijn. De herberekening gebeurt eenmaal tijdens de zomervakantie, waarna de score weer helemaal up-to-date is en een goed beeld geeft van het niveau van het kind.

Let op: Vanwege de zomervakantie en de start van het nieuwe schooljaar kunnen in augustus rapportages nog kleine inconsistenties vertonen.

Oefenwebscores, hoe zat het ook alweer?

De Oefenwebscores lopen van 1 tot 1.000. Voor Rekentuin en Taalzee zijn alle scores vanaf 300 gekoppeld met de leerjaren. Dit werkt als volgt:

score van 300 = gemiddeld eindniveau groep 3
score van 400 = gemiddeld eindniveau groep 4
score van 500 = gemiddeld eindniveau groep 5
score van 600 = gemiddeld eindniveau groep 6
score van 700 = gemiddeld eindniveau groep 7
score van 800 = gemiddeld eindniveau groep 8

Zo zie je nog sneller waar een kind staat per spel ten opzichte van zijn of haar leerjaar en of hij of zij vooruit gaat. Voor Words&Birds blijft gelden dat enkel de score 800 is geijkt.