Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Oefenwebscores zijn vernieuwd

Iedere leerling krijgt per spel in Rekentuin, Taalzee en Words&Birds een vaardigheidsscore, de Oefenwebscore. Deze zien ze terug op de bordjes van de plantjes, de vissen en vogels in hun spelomgeving. Jij als leerkracht vindt deze scores terug op de resultatenpagina in het leerkrachtendashboard. Ieder schooljaar vernieuwen we deze scores.

Scores opnieuw berekend

Tijdens de zomervakantie berekenen we de scores opnieuw. Dit doen we op basis van de extra data die we afgelopen schooljaar hebben verzameld van onze bestaande, maar ook onze nieuwe, gebruikers. Deze extra data geeft ons namelijk nóg beter inzicht in het gemiddelde niveau dat kinderen aan het eind van het schooljaar zouden moeten hebben. Door de herberekening van onze scores, kan de score van het kind bij de start van het schooljaar licht veranderd zijn, ook als er niet gespeeld is. Dit kan tot gevolg hebben dat sommige kinderen hun kroontje (score van 950 en hoger) weer kwijt zijn. De herberekening gebeurt eenmaal tijdens de zomervakantie, waarna de score weer helemaal up-to-date is en een goed beeld geeft van het niveau van het kind.

Let op: vanwege de zomervakantie en de start van het nieuwe schooljaar kunnen in augustus rapportages nog kleine inconsistenties vertonen.

Oefenwebscores, hoe zat het ook alweer?

De Oefenwebscores lopen van 1 tot 1.000. Voor Rekentuin en Taalzee zijn alle scores vanaf 300 gekoppeld met de leerjaren. Dit werkt als volgt:

  • score van 300 = gemiddeld eindniveau groep 3
  • score van 400 = gemiddeld eindniveau groep 4
  • score van 500 = gemiddeld eindniveau groep 5
  • score van 600 = gemiddeld eindniveau groep 6
  • score van 700 = gemiddeld eindniveau groep 7
  • score van 800 = gemiddeld eindniveau groep 8

Zo zie je nog sneller waar een kind staat per spel ten opzichte van zijn of haar leerjaar en of hij of zij vooruitgaat. Voor Words&Birds blijft gelden dat enkel de score 800 is geijkt aan gemiddeld eindniveau groep 8.

Sommige spellen verdwijnen uit de spelomgeving zodra de score van 950 is bereikt. Deze spellen, zoals onder andere de kleuterspellen, zijn dan te makkelijk voor de speler.