Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Op/met Learn kun je bouwen

Het aanbod van oefeningen in Prowise Learn is ontzettend veelzijdig. Van basisvaardigheden als optellen en lezen tot meten, analogieën en Engelse werkwoordspelling. Hoewel niet ieder domein uit het basisonderwijs zich laat vormen tot een spel in een adaptieve, online omgeving, werken we hard om Learn zo compleet en afwisselend mogelijk te maken. Tot nu toe was er nog geen oefening voor ruimtelijke oriëntatie in Learn, maar dat verandert vanaf vandaag. We lanceren namelijk het nieuwe spel Blokken in Rekentuin!

In dit nieuwe spel staat het welbekende blokkenbouwsel centraal. Het spel is gevuld met duizenden opgaven over hoogteplattegronden, aanzichten en rotaties. Zoals je van ons gewend bent, variëren de opgaven van makkelijk tot (heel) moeilijk. Blokken doet een beroep op het ruimtelijk voorstellingsvermogen van de spelers. Zij bekijken ruimtelijke vormen in het platte vlak en bewegen zich in gedachten om die ruimtelijke bouwsels heen. Op die manier bepalen zij bijvoorbeeld welk aanzicht of plattegrond bij een bouwsel hoort of welk bouwsel een geroteerde versie is van het voorbeeld.

Elke opgave heeft een geschreven vraag, daarom is het belangrijk dat de speler kan lezen. We raden dit spel dan ook aan vanaf groep 3. Het spel verschijnt vanzelf in de thematuin ‘Meten’. Het spel is speelbaar voor spelers met een standaard spelinstelling én een score van 300 of hoger op Optellen en Aftrekken. Gebruik je de handmatige spelinstelling voor je leerlingen? Denk er dan aan om het spel zelf te activeren via de spelinstelling! Wanneer Blokken speelbaar is in de thematuin, verschijnt dit spel ook als Nieuw! spel in de persoonlijke spelomgeving.

Nieuwe spellen geven we namelijk altijd extra aandacht in de persoonlijke spelomgeving van de spelers. Dagelijks staat er een groene gieter bij het spelbordje en kan een speler extra muntjes verzamelen met het spelen van dit spel. 

Wanneer een spel net live is gegaan, is er nog geen score zichtbaar. Het systeem heeft tijd nodig om te leren hoe moeilijk of makkelijk de opgaven zijn. Ons systeem leert van alle spelers die het spel spelen: beantwoorden veel kinderen een vraag goed, krijgt deze een lagere rating dan een opgave die vaak fout beantwoord wordt. Als het systeem weet wat de moeilijkheid van de opgaven is, kunnen we de scores aan gaan zetten en verdwijnt Nieuw! van het spelbordje.

We horen heel graag wat jij en je leerlingen van ons nieuwste spel vinden!