Login Demo Bestellen NL | EN
Bel ons op: 020 89 69 444 Online adaptief rekenen & taal oefenen op school en thuis

Slimmer en leuker leren met Oefenweb

Oefenweb is ontstaan in 2009 aan de Universiteit van Amsterdam vanuit de overtuiging dat leren slimmer en leuker kan. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar hoe kinderen leren, ontwikkelen we het ideale oefenprogramma.

Wat is ideaal? Een programma dat eerlijke kansen biedt voor elk kind. Dat ervan uitgaat dat elk kind anders is en dat elk kind laat groeien. Dit vervolgens ook registreert en zich hierop aanpast. Zodat succeservaring aan de basis staat van het oefenproces. Terwijl leerkrachten en ouders de kinderen volgen en direct zien waar ze staan en hoe ze vooruitgaan. Dit is wat we bieden met onze adaptieve oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

We zijn nu op zoek naar nieuwe collega’s!

Ontdek Oefenweb

Ons verhaal start in 2007 met Rekentuin, dat werd ontwikkeld vanuit een promotieonderzoek naar hoe kinderen leren. Rekentuin is het eerste online oefenprogramma dat zich automatisch aanpast aan het niveau van het kind. Zo wordt elk kind werkelijk op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd.

Rekentuin slaat aan bij de scholen die het gebruiken. In 2009 wordt Oefenweb opgericht door de Universiteit van Amsterdam met als doel Rekentuin verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Sindsdien zetten we ons in om elk kind een eerlijke kans te bieden en op zijn eigen niveau vooruit te helpen.

Inmiddels werken meer dan 2000 scholen met onze adaptieve oefenprogramma’s. Samen met onze partners, de Universiteit van Amsterdam en Cito, optimaliseren we voortdurend de adaptieve werking. Dompel je onder in onze ideeën, de technologie en mogelijkheden met onze whitepaper.

UvA

Oefenweb is een spin-off van de Universiteit van Amsterdam, opgericht in januari 2009 door de UvA Holding en de Programmagroep Psychologische Methodenleer van de UvA.

uva.nl

Cito

Sinds 2013 heeft Cito, expert in het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen, een belang in Oefenweb.

De onderzoeksafdeling van Cito en de afdeling Psychologische Methodenleer van de UvA werken al langere tijd nauw samen. Zo is het adaptief systeem waar Oefenweb gebruik van maakt, ontstaan vanuit deze samenwerking.

cito.nl

Typetuin

Oefenweb heeft Typetuin ontwikkeld, een online leeromgeving voor de typecursussen. Dankzij ons unieke adaptieve systeem leren kinderen in deze digitale leeromgeving blind typen met tien vingers.

typetuin.nl

EarlyBird

Words&Birds is ontstaan vanuit een samenwerking tussen EarlyBird en Oefenweb. Earlybird is een landelijk kenniscentrum voor vroeg vreemdetalenonderwijs Engels (vvtoE).

earlybirdie.nl

Cédicu

Cédicu is de ontwikkelaar van Laat eens zien!. Dit is een online leeromgeving speciaal ontwikkeld voor het Nederlandse basisonderwijs en is gekoppeld aan bestaande lesmethodes.

Cédicu is een samenwerkingsverband tussen twee partners: Cédicu Producties BV en VISOB.

cedicu.nl