Welkom op onze site! Wij ontwikkelen adaptieve online leeromgevingen voor het onderwijs. Bekende voorbeelden zijn Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

Onze leeromgevingen zijn volledig adaptief. Leerlingen oefenen automatisch op hun eigen niveau. Ze maken altijd het merendeel van de opgaven goed. Zo maken we het leren leuk en uitdagend voor iedereen.

 

Optimale leeromgeving voor iedereen

Het is onze missie om elke leerling een optimale online leeromgeving te bieden. Inmiddels maken ruim 1.800 scholen en 315.000 spelers gebruik van onze adaptieve leeromgevingen Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

 

Adaptiviteit begint bij goed meten

Onze leeromgevingen zijn uniek vanwege het door wetenschappers ontwikkelde adaptieve meetsysteem. Continu en na elke opgave meten we de vaardigheden van leerlingen. Zo weten we exact hoe leerlingen presteren. Daardoor krijgt elke leerling opgaven aangeboden die aansluiten bij zijn of haar niveau. Onderwijs op maat dus.

 
Tegelijkertijd biedt ons meetsysteem leerkrachten een innovatief volgsysteem. De voortgang van leerlingen is realtime en tot in detail te volgen. Dit scheelt leerkrachten nakijkwerk en het biedt handvatten voor aanvullende instructie.

 

Onderwijs en onderzoek gaan hand in hand

Ons bedrijf is voortgekomen uit wetenschappelijk onderzoek en is in 2009 opgericht door de UvA Holding en de Programmagroep Psychologische Methodenleer van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Inmiddels heeft ook Cito een belang in Oefenweb.
 

Als spin-off van de UvA hebben we nog altijd nauwe banden met onderzoek. Zo werken we samen met onderzoekers die onze anonieme spelersdata gebruiken om meer te weten te komen over hoe kinderen leren. Op deze manier versterken onderwijs en onderzoek elkaar.

 

Meer weten?

Lees over onze producten en probeer de gratis demo.

Onder Technologie leest u waarom een gedegen meetsysteem de basis vormt voor een goed adaptief programma.

Onder het kopje Onderzoek vindt u terug welk onderzoek gedaan wordt met onze speeldata.