Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Slimmer en leuker leren met Prowise Learn

Oefenweb, nu onderdeel van Prowise, is ontstaan in 2009 aan de Universiteit van Amsterdam vanuit de overtuiging dat leren slimmer en leuker kan. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar hoe kinderen leren, ontwikkelen we het ideale oefenprogramma.

Wat is ideaal? Een programma dat eerlijke kansen biedt voor elk kind. Dat ervan uitgaat dat elk kind anders is en dat elk kind laat groeien. Dit vervolgens ook registreert en zich hierop aanpast. Zodat succeservaring aan de basis staat van het oefenproces. Terwijl leerkrachten en ouders de kinderen volgen en direct zien waar ze staan en hoe ze vooruitgaan. Dit is wat we bieden met onze adaptieve oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

We zijn nu op zoek naar nieuwe collega’s!

Ontdek Prowise Learn

Ons verhaal start in 2007 met Rekentuin, dat werd ontwikkeld vanuit een promotieonderzoek naar hoe kinderen leren. Rekentuin is het eerste online oefenprogramma dat zich automatisch aanpast aan het niveau van het kind. Zo wordt elk kind werkelijk op zijn of haar eigen niveau uitgedaagd.

Rekentuin slaat aan bij de scholen die het gebruiken. In 2009 wordt Oefenweb opgericht door de Universiteit van Amsterdam met als doel Rekentuin verder te ontwikkelen en op de markt te brengen.  Sindsdien zetten we ons in om elk kind een eerlijke kans te bieden en op zijn eigen niveau vooruit te helpen.

Sinds 2018 is Oefenweb onderdeel van Prowise en worden onze adaptieve oefenprogramma’s gebundeld onder de naam Prowise Learn. Inmiddels werken meer dan 2.000 scholen met Prowise Learn.  Als Prowise Learn-team werken we er voortdurend aan om onze adaptieve software nog slimmer te maken. Zo werken we aan ons doel om elke leerling en leerkracht op maat te bedienen en zo het onderwijs te verbeteren.

Dompel je onder in onze ideeën, de technologie en mogelijkheden met onze whitepaper.

Prowise

Prowise is een toonaangevend Nederlands bedrijf dat investeert in innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van digitale leeroplossingen. Door gebruik te maken van zelf ontwikkelde touchscreens, tablets en gebruiksvriendelijke software maakt Prowise leren toegankelijker, effectiever en leuker.

prowise.nl

UvA

Rekentuin is als eerste volledig adaptief online oefenprogramma ontstaan aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) waarna in 2009 Prowise Learn is opgericht door UvA Ventures Holding. Sinds 1 september 2018 heeft Prowise alle aandelen van UvA Ventures Holding overgenomen.

uva.nl

Cito

Cito was aandeelhouder van Prowise (voormalig Oefenweb) van 2013 tot 1 september 2018. Samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft Cito in deze periode bijgedragen aan de optimalisatie van de adaptieve werking van de oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds. Ook heeft Prowise met Cito Rekenjebeter ontwikkeld; een adaptief oefenprogramma ter voorbereiding van de toets verpleegkundig rekenen.

cito.nl

Typetuin

Prowise heeft Typetuin ontwikkeld, een online leeromgeving voor de typecursussen. Dankzij ons unieke adaptieve systeem leren kinderen in deze digitale leeromgeving blind typen met tien vingers.

typetuin.nl

EarlyBird

Words&Birds is ontstaan vanuit een samenwerking tussen EarlyBird en Prowise. Earlybird is een landelijk kenniscentrum voor vroeg vreemdetalenonderwijs Engels (vvtoE).

earlybirdie.nl

Cédicu

Cédicu is de ontwikkelaar van Laat eens zien!. Dit is een online leeromgeving speciaal ontwikkeld voor het Nederlandse basisonderwijs en is gekoppeld aan bestaande lesmethodes.

Cédicu is een samenwerkingsverband tussen twee partners: Cédicu Producties BV en VISOB.

cedicu.nl