Login Demo NL | EN
Bel ons op: 020 89 69 444 Online adaptief rekenen & taal oefenen op school en thuis

Over Ons

Ontstaan uit onderzoek en gemaakt voor het onderwijs

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Oefenweb is ontstaan in 2009 aan de Universiteit van Amsterdam vanuit de overtuiging dat leren slimmer en leuker kan. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar hoe kinderen leren, ontwikkelen we het ideale oefenprogramma.

Wat is ideaal? Een programma dat automatisch differentieert. Dat ervan uitgaat dat elk kind anders is en dat elk kind laat groeien. Dit vervolgens ook registreert en zich hierop aanpast. Zodat succeservaring aan de basis staat van het oefenproces. Terwijl leerkrachten en ouders de kinderen volgen en direct zien waar ze staan en hoe ze vooruitgaan.

Dit is wat we bieden met onze oefenprogramma’s Rekentuin, Taalzee en Words&Birds.

Ontdek Oefenweb

Ons verhaal start al in 2007 met Rekentuin als onderwerp van promotieonderzoek. Een nieuwe vorm van adaptief oefenen en volgen is hiermee ontstaan. Dit slaat aan bij de scholen die het gebruiken en heeft geleid tot het bestaan van Oefenweb. Sindsdien zetten we ons er elke dag voor in om elk kind werkelijk onderwijs op maat te kunnen bieden.

Inmiddels werken meer dan 2000 scholen met onze oefenprogramma’s. Samen met onze partners, de Universiteit van Amsterdam en Cito, optimaliseren we voortdurend de adaptieve werking. Dompel je onder in onze ideeën, de technologie en mogelijkheden met onze whitepaper.