Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Proef met tweetalig onderwijs

Op woensdag 8 januari is bekendgemaakt dat in september een proef voor tweetalig basisonderwijs wordt gestart. Twaalf basisscholen zullen deelnemen aan deze proef. Op deze scholen wordt vanaf de kleuterklas de helft van de tijd in het Engels lesgegeven.

Naast het vak Engels, worden ook vakken als aardrijkskunde en geschiedenis in het Engels gegeven. Dit initiatief is nieuw voor basisscholen. Voorheen was tweetalig onderwijs alleen mogelijk op middelbare scholen.

Jong geleerd
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd al in aanraking komen met een vreemde taal, beter Engels spreken dan kinderen die dit pas in groep 7 of 8 doen.

“Nederlandse kinderen zullen hun brood later verdienen in een wereld waarin het meer dan ooit van belang is dat ze naast Nederlands ook goed Engels spreken. Juist als ze jong zijn pikken ze taal met speels gemak op. Jong geleerd is in dit geval daadwerkelijk oud gedaan. Bovendien maakt het vroeg aanbieden van een vreemde taal het onderwijs uitdagender voor talentvolle leerlingen met een talenknobbel”, aldus staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs.

Totaal twintig scholen in 2015
Dit jaar starten er dus twaalf scholen met de proef. In 2015 komen daar nog eens acht scholen bij. In 2019 wordt gekeken of tweetalig onderwijs op deze twintig scholen een succes is. Mocht dit het geval zijn, dan kan worden besloten meer scholen over te laten stappen.

Bekijk hier de lijst met deelnemende scholen in 2014.

Oefenweb ook tweetalig
Ook bij Oefenweb zien we zeker het belang in van tweetalig onderwijs. We hebben al een Engelstalige versie van Rekentuin genaamd Math Garden. Wellicht dat we in de toekomst ook een Engelse versie van Taalzee ontwikkelen. We houden het nieuws rondom tweetalig onderwijs in de gaten en houden u hierover op de hoogte.

Bron: Rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *