Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Prowise Learn weekplanning in Prowise Presenter

Prowise Presenter maakt het nu nog makkelijker om met Prowise Learn te werken. Er is nu namelijk een Prowise Learn weekplanning beschikbaar. Met deze handige weekplanning maak je een duidelijk overzicht voor de hele week, zo weten je leerlingen precies wat er van hen verwacht wordt. In de planning kun je aangeven welke spellen op welke dagen geoefend moeten worden. Wil je meer diepgang in de planning? Dat kan door leerdoelsessies klaar te zetten voor je leerlingen. Met één muisklik komen de leerlingen al in het door jou gekozen leerdoel terecht. Zo blijven ze gericht oefenen. 

Hoe gebruik je de Prowise Learn weekplanning?

Op de openingspagina zie je een overzicht van de thematische tuinen van Learn. Hier kun je met een vinkje of een kruisje aangeven of er oefeningen gemaakt moeten worden. Een vinkje geeft aan dat er iets te oefenen is, een kruisje geeft aan dat er niks is. Uiteraard kunnen je leerlingen alsnog deze spellen oefenen in hun vrije tijd. 

Als een leerling op het thema klikt, komt het in het bijbehorende spellenoverzicht terecht. Hier kun je voor je leerlingen een overzicht maken welke spellen er geoefend moeten worden. Je kunt aangeven hoe lang er geoefend moet worden of hoeveel sessies er gemaakt moeten worden.

Naast het oefenen met een specifiek spel, kunnen je leerlingen ook gericht oefenen met leerdoelen. Deze kun je ook klaarzetten in de weekplanning. Je zoekt het leerdoel in het leerdoelenoverzicht in het leerkrachtgedeelte van Prowise Learn, kopieert de link en plakt deze vervolgens aan een label ‘leerdoel’. Als je leerling dan op het label ‘leerdoel’ klikt, komt hij direct in de goede leerdoelsessie terecht. Zo hoeven je leerlingen niet meer te zoeken, kun jij eenvoudig leerdoelen klaarzetten en heeft iedereen een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren. Een win-win situatie dus!

Waar vind je de Prowise Learn weekplanning?

Je vindt de Prowise Learn weekplanning in de Prowise-community van Presenter. Ook kun je de weekplanning vinden via MyProwise.com. Zodra je de planning gevonden hebt, kun je hem met een ster favoriet maken. Zo kun je de planning altijd snel vinden onder je favoriete bestanden. 

Bekijk en bewerk hier de planning voor jouw klas.