Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

De rol van ICT in adaptief onderwijs

De Kennisnet Conferentie ‘Maar wat werkt nu echt? Praktijkverhalen over ICT in het onderwijs’ vond plaats op 23 mei 2012. Directeur van oefenweb.nl Han van der maas was keynote speaker op deze conferentie. Zijn pleidooi ging over ‘De rol van ICT in Adaptief onderwijs – van oefenvolg systeem naar instructie’.

Volgens prof. dr. van der Maas biedt ICT de mogelijkheid om in de toekomst een automatische leercyclus voor elk individu te creëren. Dit is een niet-lineaire methode waarbij elk kind automatisch op zijn eigen niveau oefent en instructie krijgt aangeboden. Tegelijkertijd worden zijn fouten geanalyseerd, wat de nieuwe instructie en oefenstof voor het kind bepaalt. Dit is een cyclus dat gerealiseerd kan worden middels ICT. De rol van de leerkracht zal hiermee onverminderd belangrijk zijn maar wel veranderen. De leerkracht wordt meer een coach die de kinderen motiveert, de resultaten volgt en waar nodig de instructie aanvult.

Bent u geïnteresseerd in Oefenweb.nl, Rekentuin en of de toekomstvisie van prof. dr. van der Maas op het adaptief onderwijs? Bekijk dan hier zijn presentatie.

Tijdens deze conferentie werden een aantal pitches verzorgd door voornamelijk leraren over hun ervaringen met ict in het onderwijs. Op de kennisnet website kunt u de pitches bekijken en er meer over lezen.