Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Spelers motiveren: stel doelen

Spelers motiveren in onze producten

Spelers motiveren

Hoe houdt u spelers gemotiveerd om aan de slag te gaan met onze producten? Denk eens aan doelen stellen. We geven u graag een aantal tips om het spelen met onze producten te stimuleren. Want uit ervaring weten we dat gemotiveerde spelers vaker uit zichzelf inloggen.

1. Frequent oefenen
Stel als doel dat iedereen minimaal zestig opgaven per week maakt. Wanneer leerlingen een spel spelen krijgen ze altijd een reeks van vijftien opgaven aangeboden. Met bovenstaand doel moeten ze dus elke week minimaal vier spellen spelen. Zestig opgaven staat gelijk aan zo’n 25 minuten oefenen. Op deze manier wordt voor uw leerlingen exact duidelijk wat er van ze wordt verwacht. U kunt dit voor uw klas controleren in de backend onder Resultaten – Opgaven gemaakt.

2. Specifiek oefenen
Bepaal per leerling of per klas welke spellen gespeeld kunnen worden in de basis- en bonusomgeving. Dit kunt u in de backend doen onder Beheer – Spelinstelling. Zo oefenen leerlingen voornamelijk de volgens u noodzakelijke domeinen.

3. Nachtmerries omzetten in dromen
Voor leerlingen die moeite hebben met een spel kunt u de nachtmerrieopgaven bekijken. Dit zijn de meest gemaakte fouten van een leerling, te vinden in de backend door in de Resultaten te klikken op ‘bekijken’ achter de naam van uw leerling en vervolgens op één van de spellen. Neem deze lijst met uw leerling door en bespreek hoe dit beter kan.

4. Inzetten van de applicaties
Bepaal voor uzelf op welke manier u de oefenprogramma’s wenst in te zetten. Zo kunt u het op de weektaak zetten of werken met een aftekenlijst zodat uw leerlingen minimaal één keer per week op school oefenen. U kunt een vast moment van de week kiezen zodat duidelijk is op welk moment geoefend wordt met de applicatie(s). Ten slotte kunt u het uiteraard ook meegeven als huiswerk aangezien de programma’s ook prima thuis te gebruiken zijn.