Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Spelling spelletjes in de klas

spelling oefenen met spelling spelletjesOp een leuke manier spelling oefenen in de klas? We hebben zeven spelling lesideeën op een rij gezet waarmee spelling oefenen leuk wordt. Maak spelling oefenen voor groep 4, 5, 6, 7, 8 leuk!

1. Goed of fout?

Schrijf woorden die kinderen moeten leren op vellen papier. Maak er proppen van en doe ze in een bak. Laat de kinderen één voor één de vellen openvouwen. Is het woord goed gespeld? Dan mag het vel open blijven. Is het fout gespeld? Dan mogen ze er weer een prop van maken. Schrijf de goede en foute woorden op het bord.

2. Goed gespeld?

Schrijf een woord op vier verschillende manieren op het bord, waarvan slechts één woord correct gespeld is. Kunnen de kinderen raden welk woord goed gespeld is?
Dit spelling spelletje ‘Goed gespeld?’ kunnen kinderen ook spelen in Taalzee!

3. Galgje

Neem een woord in gedachten en schrijf het aantal letters van het woord in streepjes op het bord. Laat de kinderen nu letters raden. Degene die als eerste raadt welk woord er staat verdient een punt.

4. Drie-op-een-rij

Laat de kinderen in tweetallen drie-op-een-rij (ook wel boter-kaas-en-eieren) spelen met woorden die ze moeten leren. In plaats van het rondje of kruisje kiezen ze één woord en schrijven dat om de beurt in een vakje. Wie het eerst drie dezelfde woorden op een rij heeft, heeft gewonnen.

5. Zoek het woord

Kies vijf (langere) woorden en verdeel ze in lettergrepen. Schrijf iedere lettergreep op een post-it en hang ze op het bord of in de klas. Laat de kinderen de goede lettergrepen bij elkaar zoeken.

6. Bingo

Dit spelletje vereist iets meer voorbereiding, maar zal zeker een hit zijn in de groep.
Maak van tevoren verschillende bingokaartjes met daarop alle woorden die ze die week of maand moeten leren. Maak ook van elk woord een apart kaartje en stop ze allemaal in een bak.
Deel de bingokaarten in de klas uit en grabbel vervolgens steeds een woord uit de bak met kaartjes. Wie als eerst de bingokaart vol heeft wint.

7. Hints of pictionairy

Maak een stapeltje met kaartjes met daarop de woorden die de kinderen moeten leren. Laat de kinderen voor de klas één voor één een woord uitbeelden of op het bord tekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *