Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nu ook Splitsen oefenen in Rekentuin

splitsenEerlijk verdelen met Splitsen

Rekentuin heeft er weer een nieuw plantje bij! Sinds deze week kunnen spelers oefenen met het spel Splitsen. In dit spel krijgen spelers een getal te zien, dat verdeeld moet worden in twee getallen. Het ene getal wordt gegeven en het andere getal moet de speler berekenen en invoeren. De getallen die gesplitst moeten worden, lopen uiteen van getallen onder de tien tot kommagetallen en duizendtallen. Hierdoor is dit spel te spelen door jonge kinderen en is het ook nog uitdagend en leerzaam voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool.

Inzicht in structuur van getallen en het getalstelsel

Splitsen is een belangrijke basisvaardigheid voor rekenaars. Het geeft inzicht in de structuur van getallen en het getalstelsel en is de basis van bijvoorbeeld rekenen door het tiental of vermenigvuldigen met grotere getallen. Het kunnen verdelen van een getal in twee hanteerbare getallen is een voorwaarde voor het kunnen doen van hoofdbewerkingen met grotere getallen. 

Splitsen is een spel dat gespeeld kan worden zodra kinderen de cijfers en getalbeelden kennen of al in de klas geoefend hebben met splitsen met concreet materiaal. In Rekentuin zal het spel vanzelf verschijnen wanneer een kind op Tellen een score rond de 50 heeft.

Heb je de Beginner instelling voor je kind(eren), dan staat Splitsen al in de bonustuin. Bij de Handmatige instelling staat Splitsen uit. Geef je kind(eren) het nieuwe spel door het aan te zetten via de spelinstelling.

splitsen in rekentuin