Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Taalzee .. weer een .. spel!

De begrijpend lezen-zee is nog maar enkele maanden oud en we breiden haar alweer uit. Zoals eerder beloofd, voegen we nu het spel Gatentekst toe. Hiermee komt het aantal spellen rondom leesbegrip op maar liefst vier: Husselzinnen, Woordwolk, Voorspellen en Gatentekst. Kinderen weten onze spellen goed te vinden; inmiddels zijn er in de nieuwe spellen Husselzinnen en Voorspellen samen al meer dan een miljoen opgaven gemaakt!

Het nieuwe spel Gatentekst sluit goed aan bij het dagelijks (lees)onderwijs in de klas. De oefening is herkenbaar voor kinderen en maakt gebruik van teksten over uiteenlopende onderwerpen en niveaus. Bij het spelen zien kinderen een korte tekst met daarin één of meer gaten. Uit zes antwoordopties kiezen ze de juiste woorden om de gaten te vullen en de tekst kloppend te maken.

Om de gaten in de tekst goed te kunnen vullen, moeten kinderen de tekst aandachtig lezen, gebruik maken van hun woordenschat en verbanden tussen de zinnen in de tekst leggen. We vinden leesplezier heel belangrijk en daarom hebben we teksten geschreven met aansprekende weetjes en leuke grapjes. 

Dit nieuwe spel is voor alle kinderen automatisch beschikbaar wanneer ze spelen met de standaard spelinstelling en een score van 300 of hoger hebben op het spel Flits. Als je gekozen hebt voor de handmatige spelinstelling, zorg er dan voor dat je het spel handmatig aan zet voor je groep.

We hopen dat je leerlingen en jij net zo enthousiast zijn over Gatentekst als wij. We vinden het leuk iets van jullie te horen!