Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Uitbreiding van de persoonlijke spelomgeving: Superspellen

Laat Prowise Learn nog beter aansluiten bij je lessen dankzij de nieuwe mogelijkheid: Superspellen!

Wanneer je leerlingen inloggen in Prowise Learn, komen ze meteen in hun persoonlijke spelomgeving. Tot voor kort bestond deze spelomgeving alleen uit adviesspellen. Adviesspellen zijn spellen die Prowise Learn voor elk kind selecteert, omdat deze nog weinig gespeeld zijn of omdat de score lager is dan verwacht mag worden. We breiden de persoonlijke spelomgeving nu verder uit, zodat je leerlingen nog gerichter en persoonlijker kunnen oefenen. Als leerkracht krijg je namelijk vanaf nu de mogelijkheid om spellen van jouw keuze direct toe te voegen aan de persoonlijke spelomgeving van je leerlingen. We noemen deze spellen ‘Superspellen’.

Met de superspellen kun je Learn nóg beter aan laten sluiten bij je lessen. De superspellen selecteer je via de spelinstellingen in het leerkrachtgedeelte van Learn. Kies voor de handmatige spelinstelling om één, twee of drie superspellen te selecteren. Als je superspellen gaat inzetten, wees je dan bewust van het volgende:

  • Superspellen blijven in de persoonlijke omgeving van je leerlingen staan, totdat je deze vervangt. Denk er dus aan om superspellen regelmatig aan te passen om het spelaanbod gevarieerd en motiverend te houden. Adviesspellen worden wel automatisch dagelijks vernieuwd. Het is dan dus niet meer zo dat moeilijkere spellen pas verschijnen als kinderen hoog genoeg scoren op makkelijkere spellen. Houd hier dus rekening bij het selecteren van de spellen die een vinkje krijgen bij “Aan”.
  • Je kunt superspellen alleen inzetten met een handmatige spelinstelling. Dit betekent dat de afhankelijkheid tussen spellen verdwijnt. De spellen, die dan op ‘Aan’ staan, zullen dus ook echt speelbaar zijn via de thematische omgevingen.

Natuurlijk moet er voor je leerlingen duidelijk zijn welke spellen in hun spelomgeving door jou klaargezet zijn. In Rekentuin staat er daarom naast het spelbordje van een superspel een blauwe gieter, in Taalzee ligt er een blauwe parel in de schelp en in Words&Birds komt er een blauwe stip op het spelbordje van het superspel te staan

In de persoonlijke spelomgeving reserveren we tenslotte ook nog een plaatsje voor nieuwe spellen. Een nieuw spel is een spel dat net gelanceerd is en waarvan de moeilijkheid van alle opgaven nog bepaald moet worden door de spelers. Dit gebeurt doordat (veel) kinderen het spel spelen en zo het systeem leert welke opgaven makkelijk zijn (deze worden veel goed beantwoord) en welke moeilijk zijn (deze worden veel fout beantwoord). Wanneer het systeem geleerd heeft hoe makkelijk of moeilijk de opgaven echt zijn, zal het spel niet meer ‘nieuw’ zijn en verdwijnen van de persoonlijke pagina. Het spel zal dan de spelinstelling ‘Aan’ krijgen en dus verschijnen in de thematische omgevingen.

Om leerlingen extra te motiveren om de spellen in de persoonlijke spelomgeving te spelen, krijgen zij één keer per dag extra muntjes voor het spelen van een hele sessie van een adviesspel, nieuw spel of superspel. De gieter, parel, ei of stip is daarna niet meer zichtbaar, de spellen zijn uiteraard wel speelbaar. De dag erna staan deze er wel weer en zijn de extra muntjes ook weer te verdienen. 

We hopen dat Learn nu nog beter aansluit bij jou, je leerlingen en je onderwijs. Laat je ons weten hoe super jij de superspellen vindt?