Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Verbeterde spelbeleving voor spelers

Omdat we weten dat gemotiveerde spelers vaker en meer oefenen in onze oefenprogramma’s, doen we er alles aan om de spelbeleving te optimaliseren. Door opgaven te maken verdienen spelers muntjes, waarmee ze prijsjes kunnen kopen in hun virtuele prijzenomgeving. We hebben onlangs de regels omtrent het verdienen en verliezen van muntjes aangepast. Zo hopen we op een nog positievere spelbeleving bij kinderen.

Wat is er veranderd?

Voorheen verloor een speler vaak veel munten als hij snel een fout antwoord gaf. Dit deden we om gokken te ontmoedigen. Spelers namen daardoor langer de tijd voordat ze antwoordden. Omdat onze spellen steeds meer open vragen bevatten hebben we de regel voor het verliezen van muntjes aangepast. Bij open vragen kan immers moeilijker gegokt worden dan bij meerkeuzevragen. 

Zodra een speler nu een fout antwoord geeft zal hij een vast aantal muntjes verliezen. Het aantal te verliezen muntjes is afhankelijk van het totale aantal muntjes dat verdiend kan worden met een opgave. De regel is over het algemeen dat een speler maximaal tien procent van de muntjes kan verliezen. In de praktijk zal dit meestal neerkomen op twee muntjes. Hierdoor motiveren we spelers nog steeds om goed na te denken over de opgaven, maar zullen ze over het algemeen minder muntjes verliezen bij een fout antwoord.