Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Vergelijkingsgroepen in de resultaten van Learn

Wanneer je leerlingen oefenen in Prowise Learn, wil je natuurlijk weten hoe ze zich ontwikkelen. Daarom vind je in het leerkrachtgedeelte van Learn diverse resultatenrapportages terug. Zo zie je bijvoorbeeld hoe je leerlingen het doen op specifieke leerdoelen in Learn, je volgt hun groei op de spellen of monitort wanneer ze voor het laatst gespeeld hebben.

Een van onze meest gebruikte resultatenrapportages is die van de relatieve score. We laten je daar zien hoe je leerlingen zich verhouden tot leeftijdgenoten of een andere referentiegroep van jouw keuze. Door middel van een percentage en een kleur zie je snel hoe de vlag erbij hangt voor je klas.

Standaard worden je leerlingen hier vergeleken met hun leeftijdsgenoten, maar soms is het handig of beter om te vergelijken met andere leerjaren. Bijvoorbeeld in het speciaal onderwijs of wanneer een leerling een eigen leerlijn volgt. Tot nu toe, kon je alleen vergelijken met een relatieve groep leerlingen, zoals ‘een leerjaar hoger’ of ‘twee leerjaren lager’. Vanaf vandaag is het ook mogelijk om een specifiek leerjaar te selecteren. Je kunt dan voor je hele klas, of individuele leerlingen, goed zien wat al lekker loopt en wat nog aandacht nodig heeft. Zo kun jij gerichter en effectiever hulp bieden. Daar plukken zowel jij als je leerlingen de vruchten van.