Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Meer dan 20 vernieuwingen in onze producten

vernieuwingen in Rekentuin, Taalzee en Words&BirdsHeeft u deze vernieuwingen in onze producten al opgemerkt?

Picknicken in het Vondelpark, Olifantjes kijken in Artis, een training van Ajax bijwonen of de Nachtwacht aanschouwen in het Rijksmuseum. Ondanks dat ons kantoor in hartje Amsterdam ligt, houden we ons tijdens werktijd toch echt met andere zaken bezig. Namelijk plantjes water geven, de visstand beheren en vogels beschermen met het doel Rekentuin, Taalzee en Words&Birds steeds mooier te maken. Ook maken we graag het leven van leerkrachten eenvoudiger. In dit overzicht leest u hoe we dit doen en wat er de afgelopen tijd voor u en uw leerlingen is verbeterd. Er zit vast iets tussen dat u nog niet wist.

Groter aanbod, meer duidelijkheid en variatie voor onze spelers:

 • Spelers kunnen nog meer oefenen door onze nieuwe spellen:
  Meten, Vorm en Kleur & Figuur en Plaats in Rekentuin
  Twinny & WordoAudio in Words&Birds
 • De Groeikaart is voor spelers nu nog duidelijker: ze zien direct wat hun goede en minder goede spellen zijn, doordat de beste spellen bovenaan staan en de minst goede spellen onderaan. En hoe meer sterren er bij een spel staan, hoe beter de speler in dat spel is.
 • We bieden spelers extra afwisseling doordat de spelomgeving van onze producten verandert onder invloed van seizoenen en feestdagen.
 • Het spel Verhaaltjes in Rekentuin is aangepast zodat spelers minder snel dezelfde opgaven krijgen.
 • Het spel Getallen in Rekentuin is een stuk eenvoudiger te spelen. Op een computer of laptop kunnen nu ook de toetsen met cijfers op het toetsenbord worden gebruikt om antwoord te geven.
 • De Taalzeespellen werken nu nog soepeler op tablets, doordat we de werking hebben verbeterd.
 • Spelers kunnen nog meer oefenen met het spel Shaper, omdat wij meer opgaven aan het spel hebben toegevoegd.

 

Vooral meer eenvoud voor leerkrachten:

 • Koppeling met leerdoelen: leerkrachten zien bij zeven Rekentuinspellen hoe hun leerlingen scoren op de verschillende leerdoelen van dat spel. We werken er momenteel aan om nog meer spellen van leerdoelen te voorzien.
 • In het resultatenoverzicht zijn nu alleen de leerlingen te zien die gekoppeld zijn aan het product waarvan u de resultaten bekijkt.
 • Het is nog eenvoudiger om de spelinstellingen aan te passen, doordat de knop ‘Spelinstellingen’ in het menu ‘beheer’ bovenaan is gezet.
 • De vakantiemodus instellen kost minder werk: als u deze bij één product instelt, staat hij ook bij de andere producten automatisch aan.
 • Het bekijken van schoolklasresultaten gaat gemakkelijker: de geselecteerde periode blijft bewaard als u wisselt van de scores, naar het aantal gemaakte opgaven of wanneer er voor het laatst is gespeeld.
 • U kunt de vorderingen van uw klas makkelijker volgen: het totaal aantal muntjes van een klas (klassenmuntjes) is nu zichtbaar onder Beheer – Schoolklassen.
 • Het is nu mogelijk om een factuur zowel naar de beheerder van het account als naar iemand anders, zoals het administratiekantoor, te sturen door een e-mailadres aan de factuur toe te voegen.
 • Wanneer een nieuwe leerkracht door een beheerder wordt toegevoegd, ontvangt hij of zij direct een mail met inloginstructies. De beheerder hoeft dit dus niet meer zelf te doen.
 • Bestellen als gebruiker wordt makkelijker. De bestelpagina is aangepast waardoor het eenvoudiger mogelijk is om in te loggen als bestaande gebruiker.
 • De privacy van nieuwe gebruikers is geoptimaliseerd. Nieuwe gebruikers ontvangen per mail alleen een gebruikersnaam, met een link kunnen ze zelf een wachtwoord instellen.
 • Alle informatie rondom privacy vindt u nu op één nieuwe privacypagina op de Oefenwebsite.

 

Rekentuin vernieuwingen

 • Nieuwe spellen: Meten, Vorm en Kleur & Figuur en Plaats.
 • Update bestaande spellen:
  – Het spel Getallen in Rekentuin is een stuk eenvoudiger te spelen! Op een computer of laptop kunnen nu ook de toetsen met cijfers op het toetsenbord worden gebruikt om antwoord te geven.
  – Het spel Verhaaltjes in Rekentuin is aangepast zodat spelers minder snel dezelfde opgaven krijgen.
 • Koppeling met leerdoelen: leerkrachten zien bij zeven Rekentuinspellen hoe hun leerlingen scoren op de verschillende leerdoelen van dat spel. We werken er momenteel aan om nog meer spellen van leerdoelen te voorzien.

 

Taalzee vernieuwingen

 • Update bestaande spellen:
  – De Taalzeespellen werken nu nog soepeler op tablets, doordat we de werking hebben verbeterd.
  – Het spel Letterchaos is geoptimaliseerd waardoor opgaven minder snel fout worden gerekend.

 

Words&Birds vernieuwingen

 • Nieuwe spellen: Twinny & WordoAudio
 • Update bestaande spellen:
  – Spelers kunnen nog meer oefenen met het spel Shaper, omdat wij meer opgaven aan het spel hebben toegevoegd.
  – Puzzle en Chooser zijn verplaatst naar de bonuslucht in Words&Birds. Zo worden spelers die veel oefenen in de basislucht beloond met twee leuke spellen in de bonuslucht.
  – Het spel Puzzle is geoptimaliseerd waardoor opgaven minder snel fout worden gerekend.

 

Wilt u als eerste op de hoogte gehouden worden van de laatste vernieuwingen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

 1. Goedemiddag,
  Bedankt voor jullie vernieuwingen en jullie support naar ons als leerkrachten. Ik heb nog een vraag: Kan ik via Taalzee of Rekentuin een bericht sturen naar de leerlingen die ik vanuit mijn praktijk voor remedial teaching begeleid? Zodat ik hen kan motiveren door te gaan of de oefeningen weer op te pakken?
  Met vriendelijke groet, Erna

  1. Beste Erna Knijnenburg,

   Bedankt voor uw bericht.

   Het is niet mogelijk om via Rekentuin of Taalzee een bericht te sturen naar de leerlingen die u begeleidt.

   Met vriendelijke groeten,

   Het Oefenwebteam

 2. Tip: kunnen jullie bij resultaten de optie: “Huidige werkweek” toevoegen? Ik wil graag zien wat mijn leerlingen in de huidige week, tot nog toe hebben gemaakt. Met vriendelijke groet, Jan Klouwer, basisschool ’t Kofschip, Volendam (jan@t-kofschip.nl)

  1. Beste Jan Klouwer,

   Bedankt voor uw reactie.

   U kunt bij de resultaten onder het tabblad ‘Opgaven gemaakt’ zelf een selectie maken van welke periode u wilt zien hoeveel opgaven ze gemaakt hebben.
   Ik hoop dat deze optie voor u toereikend genoeg is.

   Met vriendelijke groeten,

   Het Oefenwebteam

 3. Goedemorgen,

  Ik heb twee vragen.

  Als eerste, is het mogelijk de tijd per vraag aan te passen door de leerkracht voor leerlingen die moeite hebben met lezen en daardoor de verhaaltjessommen niet kunnen maken?

  En ten tweede, kunnen jullie de applicaties uitgeven in het dyslexie font? Dat leest voor iedereen makkelijker.

  Groeten,
  Marion

  1. Beste Marion,

   Bedankt voor uw reactie.

   Het is niet mogelijk om de tijd binnen een spel aan te passen. We krijgen hier veel vraag naar dus gaan we onderzoeken of we dit eventueel bij enkele spellen kunnen aanpassen. Tijd is namelijk een belangrijk onderdeel van ons adaptieve systeem waardoor dit technisch niet zo eenvoudig aan te passen is.

   Wat betreft het dyslexie font moet ik zeggen dat we hier nog niet naar gekeken hebben. Dat gaan we naar aanleiding van uw opmerking nu zeker wel doen.

   Met vriendelijke groeten,

   Het OefenwebteamComments are closed.