Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Volg Oefenweb webinars bij eduseries

Wilt u meer leren over de mogelijkheden van Taalzee? Bent u geïnteresseerd in de werking en mogelijkheden van ons adaptief oefenvolgsysteem? Volg dan de eduserie Adaptief Oefengestuurd Onderwijs bestaande uit twee webinars.

webinarsTijdens deze interactieve online colleges leert u meer over de mogelijkheden van adaptieve oefenvolgsystemen en de manier waarop Taalzee effectief kan worden ingepast in het onderwijs.

Webinar 1: 26 maart 2014, 16.00u
Spreker: Prof. dr. Han van der Maas, Universiteit van Amsterdam, wetenschappelijk directeur Oefenweb
Onderwerp: Oefengestuurd onderwijs: van oefenvolgsysteem naar onderwijs op maat

Adaptieve oefenvolgsystemen zoals Rekentuin en Taalzee hebben als voordeel dat elk kind automatisch oefent op zijn eigen niveau en altijd het merendeel van de opgaven goed maakt. Tegelijkertijd worden de fouten geanalyseerd en teruggekoppeld aan leerling en leerkracht.

Volgende stap is een adaptief leersysteem waarin instructies aan de oefenresultaten gekoppeld zijn zodat een leercyclus voor elk kind wordt gecreëerd. In deze oefengestuurde cyclus krijgt de leerkracht de taak kinderen te motiveren, hun resultaten te volgen en waar nodig de instructie aan te vullen.

Webinar 2: 9 april 2014, 16.00u
Spreker: drs. Marthe Straatemeier, algemeen directeur Oefenweb
Onderwerp: Taalzee: adaptief oefenen en toetsen

Taalzee is een adaptieve webapplicatie voor het oefenen en meten van taalvaardigheden. Deze webapplicatie van Oefenweb maakt gebruik van een innovatieve adaptieve technologie, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam, waarmee de oefenstof precies wordt afgestemd op het niveau van elke individuele leerling. Hierdoor maakt iedere leerling, zowel zwakke als goede leerlingen, altijd het merendeel van de opgaven goed.

Daarnaast biedt het leerkrachten gedetailleerde informatie over de ontwikkeling van leerlingen ten opzichte van leeftijdsgenoten en hun sterke en zwakke punten. Op basis van deze informatie kunnen leerkrachten hun instructie beter afstemmen op individueel en groepsniveau. Tijdens deze webinar gaat Marthe in op de mogelijkheden van Taalzee en geeft ze uitleg over de manier waarop het programma effectief kan worden ingepast in het onderwijs.

Inschrijven
Inschrijven voor de eduserie Adaptief Oefengestuurd onderwijs kan via de website www.eduseries.nl of door een mail te sturen naar info@eduseries.nl.

Deelname is eenvoudig: na inschrijving ontvangt u een link naar de webinars. Hiermee kunt u deelnemen aan de webinars.

Voor vragen kunt u mailen naar info@eduseries.nl.