Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Voorlopig schooladvies? Gebruik de Oefenwebresultaten

voorlopig schooladvies Luko3 tips om Oefenweb in te zetten voor een voorlopig schooladvies

In groep 7 wordt binnenkort weer een voorlopig schooladvies afgegeven. Een belangrijk moment voor leerlingen maar ook voor u als leerkracht. Hoe Oefenweb u hierbij helpt? In ons dashboard vindt u de belangrijkste scores van uw leerlingen voor alle spellen. Deze kunnen u helpen bij het formuleren van een voorlopig advies. We geven u drie tips:

Tip 1: Hoe presteert Luko ten opzichte van leeftijdsgenoten?
In het groepsoverzicht ziet zijn meester dat Luko op de meeste spellen gemiddeld (geel) scoort en op sommige spellen goed (groen). Op het spel delen scoort Luko matig (oranje), daar kan hij dus nog wel wat oefening gebruiken. Door in het dashboard achter zijn naam op ‘bekijken’ te klikken ziet zijn leerkracht per spel de exacte percentages. Zo betekent een percentage van 43% (geel) dat 43% van Luko zijn leeftijdsgenoten lager scoren op dit spel.

Tip 2: Beheerst Luko al spellen op gemiddeld eind groep acht niveau?
In het resultatenoverzicht van Luko ziet zijn leerkracht ook zijn score per spel. Zodra dit 800 of hoger is dan heeft hij gemiddeld eind groep acht niveau bereikt. Zo scoort Luko op woordenschat 826, waar hij dan ook erg goed in is. Wist u dat ook ouders toegang hebben tot deze scores? Ze staan op de bordjes, visjes en vogels in de spelomgeving.

Tip 3: Gebruik de leerdoelkoppeling in Rekentuin om zwaktes te vinden
Bekijk in Rekentuin de resultaten per leerdoel om te zien of uw leerlingen ergens op uitvallen. Zo gaan bij Luko de meeste leerdoelen van aftrekken goed maar het aftrekken tot 1.000 beheerst hij enigszins (20% – 40%). Zo is het voor de meester van Luko ook direct duidelijk waar nog extra mee geoefend moet worden.