Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nieuw voor jonge kinderen: plaatsen, figuren, kleuren en vormen oefenen

Hutten bouwen, stoepkrijten, winkeltje spelen. Voor jonge kinderen is spelen leren. Ook bij Oefenweb vinden we dat jonge kinderen zo veel mogelijk (buiten) moeten spelen en niet urenlang achter een computer thuishoren. Maar jonge kinderen willen niets liever dan groot zijn en doen daarom vaak volwassenen na. Telefoons, tablets en laptops; ze vinden het reuze-interessant. Wil je de jongste leerlingen toch al af en toe laten kennismaken met de digitale wereld? Laat ze dan oefenen met de twee nieuwe Rekentuinspellen, speciaal voor onze jongste spelers!

jonge kinderen oefenen al rekenen in RekentuinFiguren, plaatsen, kleuren en vormen oefenen

In het spel Vorm en Kleur maken kinderen kennis met vormen zoals vierkantjes en rondjes in uiteenlopende kleuren. Zo moeten ze een cirkel aanwijzen, of juist vier rode vierkanten. In het spel Figuur en Plaats zoeken kinderen bijvoorbeeld naar de juiste schaduw van een plaatje of leren zij begrippen als voor, minder en leeg. De kinderen horen wat ze moeten doen, dus lezen is niet nodig.

Ook uitdagend voor snelle leerlingen!

De spellen beginnen heel makkelijk, maar kennen ook voor de snelle leerlingen genoeg uitdaging. Kunnen de kinderen het vierkant wel dromen? Dan komen er op een gegeven moment ook kubussen voorbij. En zetten ze de kabouters gemakkelijk van groot naar klein? Dan mogen ze het ook van smal naar breed proberen.

Oefenweb is ook voor jonge kinderen

Geef je les aan jonge kinderen? Dan staan er nog meer spellen voor je leerlingen klaar. In Rekentuin spelen ze al eenvoudig Tellen, Getallen, 1-2-3’tje, Reeksen en Mollen en in Taalzee Rijmen, Zoek de Oe en Woordenschat.
Gooit het Nederlandse weer roet in de buitenspeel-plannen? In de wereld van Oefenweb zijn je leerlingen altijd welkom!

Let op:
De spellen verschijnen vanzelf in de tuin als je Rekentuin al gebruikt. Heb je echter een aangepaste spelinstelling ingesteld voor je leerlingen? Vergeet dan niet Vorm en Kleur en Figuur en Plaats handmatig in de tuin te plaatsen.