Login Demo Bestellen
Bel ons op: 0800 5021 Online & adaptief rekenen, taal en Engels oefenen op school

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Nu ook zinnen in Engels dictee

engels dictee met zinnen in ducktatorDe eendjes in Ducktator gaan meer babbelen!

In het spel Ducktator, Engels dictee, blijken een aantal woorden moeilijk te verstaan zonder zinsverband. Vandaar dat vanaf heden de woorden in het spel Ducktator eerst worden voorgelezen in een zin. Daarna wordt het desbetreffende woord herhaald. Het plaatsen van het woord in een zin zorgt ervoor dat spelers niet alleen leren hoe ze het woord schrijven, maar ook hoe ze het woord gebruiken.

Voorbeelden zijn:
‘’Is the lamp on? Lamp.’’
‘’You see the moon at night. Moon.’’
‘’Put salt on the food. Salt.’’

Indien spelers nog onduidelijke zinnen of woorden tegenkomen dan kunnen ze dit aangeven door op het uitroepteken te klikken bij de opgave. Zo kunnen ze een opmerking plaatsen over de zin of het woord. Of u kunt het ons laten weten via info@oefenweb.nl. Zo blijven we doorlopend de Words&Birds spellen optimaliseren.

Wat te doen als de zinnen nog niet worden voorgelezen?
Door de Cache te verwijderen ((shift) F5) worden de zinnen ook bij u voorgelezen. Klik op de deze link en lees de instructie van Google over hoe u dit moet doen voor verschillende browsers.

Wat doet het spel Ducktator?
Dit spel is een Engels dictee. Nadat spelers een zin en een woord horen moet het woord correct getypt worden.

Leg meer nadruk op het spel Ducktator!
Als gebruiker is het mogelijk Words&Birds meer naar uw hand te zetten. Zo kunt u met de functionaliteit spelinstelling per kind of per groep bepalen of het spel aan of uit staat. Het is dus ook mogelijk om de overige spellen tijdelijk uit te zetten zodat de kinderen enkel het spel Ducktator kunnen oefenen in Words&Birds. Hiervoor kunt u inloggen en in de beheerdersomgeving op beheer – spelinstelling klikken. Vervolgens kunt u achter de naam van uw klas of van een leerling klikken op bewerken. Verplaats nu de overige spellen uit de basisomgeving. Nadat u op OK heeft geklikt kan deze leerling of klas nog enkel dit spel spelen.